Press "Enter" to skip to content

Naja Horvat postala državna prvakinja do 13 let

Včeraj se je v Ljubljani v BIT Centru odvijalo Državno prvenstvo za posameznike in dvojice za sezono 2023. Naš klub je zastopalo osem tekmovalcev in tekmovalk. To so bili Pika Breznik, Naja Horvat, Zala Nemeš, Mia Oletič, Sven Pahor, Iza Soldat, Kaja Utroša in Neža Žitek.

Začnimo z edinim fantom, ki se je udeležil prvenstva. Sven Pahor se je pomeril v vseh treh disciplinah. Med posamezniki je tekmovanje zaključil med najboljših 16. Pot naprej mu je prekrižal kasnejši državni prvak Maks Trampuž (BK Konex). V mešanih dvojicah je nastopal skupaj z Izo Soldat, s katero sta se uvrstila med 8 najboljših parov. Vstop v polfinale sta jima preprečila Jan Hotko in Sara Bregar (BK Pišece in BK Mengeš). Največji uspeh pa je doživel v igri fantovskih dvojic. Sven je moči združil z Janom Hotkom in premagala sta vse nasprotnike do polfinala. V polfinalu pa sta se srečala s kasnejšima državnima prvakoma, Dinom Mašićem in Borom Zaletelom (BK Bit). Sven in Jan sta tekmovanje tako zaključila na tretjem mestu.

Odlično pa so se odrezala tudi dekleta. Kar štiri od sedmih so se uvrstile v glavni del tekmovanja med posameznicami. Zala, Kaja in Neža so v glavnem delu v prvem krogu zaključile s tekmovanjem, Naja Horvat pa se je uspela zavihteti na prvo mesto in brez izgubljenega niza osvojiti naslov državne prvakinje.

V igri dekliških dvojic so se prav tako pomerila vsa dekleta. Pika in Zala sta izgubili v prvem krogu, a šele po napetih treh nizih. Kaja in Neža sta nastopili skupaj in se uvrstili med najboljših osem. To je uspelo tudi Mii Oletič, ki je nastopila skupaj z Živo Stropnik (ŠD Sele). Najuspešnejši pa sta bili Naja Horvat in Iza Soldat, ki sta si priborili pot do finala. Finale je bil napet in dolg tri nize, a se je zadnji na žalost prevesil na stran nasprotnic. Tako sta bili Milivojevićeva in Sketljeva boljši z 21-19, 16-21 in 21-16, Iza in Naja pa sta si zaslužili naziv državnih podprvakinj.

V mešanih dvojicah pa smo imeli tekmovalce v štirih parih. Naja je tekmovala s stalnim partnerjem Maksom Trampužem, Kaja je nastopila skupaj z Dejanom Pušnikom (BK Karizma) in Neža z Ianom Bunderškom (BK Mirna). Kaja in Neža sta se s partnerji uvrstili med najboljših 16 parov. Sven in Iza sta tekmovanje končala med najboljših osem. Naja in Maks pa sta se zavihtela na vrh. Brez večjih težav sta se uvrstila v finale, v finalu pa sta jima manjše preglavice povzročila Teodora Milivojević in Bor Zaletel (BK Medvode in BK Bit).

Naja, čestitke ob osvojitvi dveh zlatih kolajn! Iza in Sven, čestitke ob osvojitvi srebra in brona! In čestitke vsem skupaj za izjemno borbenost!

Vse rezultate najdete tukaj.