Press "Enter" to skip to content

Na Srebrni žogici številna domača zasedba

Na novinarski konferenci pred 10. Srebrno žogico Lendave 2015 smo predstavili organizacijo in udeležbo na tem mladinskem turnirju, ki se bo odvil konec tedna v Lendavi. Podrobneje sta o Srebrni žogici Lendave 2015 spregovorila predsednik kluba Bojan Sekereš in trener Denis Pešehonov.

Kot je dejal Sekereš, gre za že tradicionalno tekmovanje, pri katerem je bilo nabranih veliko organizacijskih izkušenj v preteklih letih: »Vsekakor pa je to tekmovanje velik organizacijski zalogaj za naš klub, z velikim številom sodelujočih iz kluba bomo turnir izpeljali tako kot doslej.«

Prijave iz okoliških držav

Ker se prijave na turnir še niso zaključile, končno število udeležencev tako ni znano: »Pričakujemo in smo tudi že prejeli prijave iz več držav; do danes so tako prijavljeni tekmovalci s Hrvaške, Madžarske, Slovaške, Češke, Avstrije, Italije in seveda iz Slovenije. Končno število še ni znano, do danes pa je prijavljenih več kot 100; pričakujemo tudi nastope iz Srbije in BiH,« je dejal predsednik kluba. Predvsem močan postaja turnir v kategoriji do 11 let; že lansko leto je ta kategorija bila izredno močna po številu udeležencev, kakor tudi v kategoriji do 13 let, medtem ko je prijav do 19 let po navadi vedno manj.

V vsaki kategoriji je želja kolajna

Trener Denis Pešehonov je predstavil domače igralce,ki bodo nastopili v treh kategorijah: »Skupaj jih bo 17, največ v kategoriji do 11 let, kjer imamo eno močno skupino, s katero smo pričeli delati in upam, da bomo s to skupino pridobili več novih tekmovalcev. Glede prijav lahko rečem, da bomo zadovoljni, če bomo v vsaki kategoriji dosegli kolajno,« je dejal Pešehonov ter naštel igralce, od katerih največ pričakuje: Anel Hac Györkös, Tameron Hranilovič, David Jožef Horváth, Maša Doler, Nejc Šendlinger in Vito Hozjan.

Eden večjih turnirjev na tem območju

Kot je povedal Sekereš, je omenjeno tekmovanje nastalo z idejo sodelovanja klubov iz sosednjih dežel, nakar se je to razvilo širše. Srebrna žogica Lendave je tako postal mednarodni turnir, še vedno relativno manjšega evropskega značaja, vendar na tem geografskem območju eden večjih turnirjev, ki ima že tradicijo in pridobiva vedno nove tekmovalce. K temu med drugim pripomorejo tudi dobre prijateljske vezi s češkimi klubi Iz Prage in Plzna, ki s sabo pripeljejo vedno nove igralce in se vsako leto udeležujejo tudi rekreativnih poletnih kempov v Lendavi.

Največji strošek turnirja predstavljajo predvsem nagrade, žogice in sodniki, najem dvorane, medtem ko stroškov dela ni, saj pri organizaciji sodelujejo člani kluba volontersko. Kar pa zadeva finančna sredstva, jih nekaj prispeva Občina Lendava, nekaj pa tudi sponzorji: AJM d.o.o., Paradajz d.o.o., GMW d.o.o., Legartis d.o.o., VIRS d.o.o., Peugeot. Vsak udeleženec prejme majčko, prvi trije pa pokale in praktične nagrade.

Tekmovanje se torej prične v petek, 17. aprila z otvoritvijo dvorani DSŠ ob 15. uri. V petek in soboto bodo tekme posamično in v dvojicah potekale po skupinah, v soboto popoldne se bodo pričeli tudi izločilni dvoboji. V nedeljo, 19. aprila sledijo polfinalne in finalne tekme. Rezultate boste lahko spremljali na naši spletni strani, vabljeni tudi k ogledu tekem!