Press "Enter" to skip to content

Mladinsko evropsko prvenstvo 2022

Po izteku ekipnega dela prvenstva, se je pričelo še prvenstvo za posameznike in dvojice. Na njem sta s tekmovanjem nadaljevala tudi Nika Bedič in Anel Hac Györköš.

Nika Bedič je nastopila v igri ženskih dvojic, kjer sta se skupaj s Kim Matovič borili proti irski dvojici Comer/Noble. Irki sta bili boljši v dveh nizih. Prvi jima je pripadel za las, saj se je zaključil z rezultatom 25-27. V drugem nizu sta Irki že na začetku malce pobegnili in do konca tekme držali prednost. Tekma se je v drugem nizu zaključila z 15-21.

Anel se je pomeril v igri moških dvojic. Njegov partner je bil Jaka Perič Marovt. Fanta sta se pomerila s švicarsko navezo Dietrich/Joliat, ki je bila boljša v dveh nizih. Tekma se je zaključila z rezultatom 21-18 in 21-12. V prvem nizu sta bila Anel in Jaka nenehno izenačena s Švicarjema, le-ta pa sta v zaključku niza potegnila in dosegla minimalno prednost za zmago. V drugem nizu sta se Dietrich in Joliat “odlepila” že na začetku niza in prednost zadržala vse do konca.

Tako sta Nika in Anel zaključila tudi posamični del Mladinskega evropskega prvenstva 2022. Iz Srbije se bosta vrnila bogatejša za številne izkušnje, ki bodo jima nudile temelje za delo in zagon v prihodnosti.

Čestitke Nika in Anel!

Vse rezultate lahko spremljate na povezavi.

Foto: Badminton Europe