Press "Enter" to skip to content

Ludovika Kupa

Kako pester je bil pretekli konec tedna. Naši igralci, ki tekmujejo v starostnih kategorijah do 11, 15 in 19 let so se odpravili na Madžarsko, natančneje v Cegléd. Tam so tekmovali na tekmovanju Ludovik Kupa.

Klub so zastopali Sven Pahor, Nika Bedič, Iva Koša, Naja Horvat, Kaja Litrop, Črt Soldat, Hana Oletič, Tatjana Jablanovec in Timotej Jablanovec.

Trije od teh so postali dobitniki medalj. To so bili Črt Soldat, Naja Horvat in Kaja Litrop.

Črt Soldat je v skupinskem delu v starostni kategoriji do 15 let premagal vse nasprotnike in se prebil med najboljše štiri. V polfinalu je bil od njega boljši Dániel Halmosi (VSD) in tako je Črt tekmovanje zaključil na tretjem mestu.

Dekleti, tako Naja kot tudi Kaja, sta se uvrstili v finale. Naji je to uspelo v kategoriji do 15 let. Naja je tako v skupinskem delu kot tudi glavnem delu turnirja izgubila le proti Emmi Papp (CET SE), ki je postala tudi zmagovalka turnirja. Kaja pa je nastopila v starostni kategoriji do 19 let. V skupinskem delu je bila boljša od vseh nasprotnic, v glavnem delu pa je na nepremagljivo oviro naletela šele v finalu, kjer je od nje bila boljša Anna Luca Magura.

Sven Pahor je tekmoval med najmlajšimi in si priboril eno zmago. Hana Oletič in Tatjana Jablanovec sta tekmovanje zaključili v skupinskem delu. Timotej Jablanovec je tekmovanje zaključil na 4. mestu. Iva Koša je izgubila v prvem krogu tekmovanja, Nika Bedič pa je tekmovanje zaključila med najboljših 8.

Čestitke vsem dobitnikom medalj in pa celotni ekipi za borbenost!