Press "Enter" to skip to content

“Letos v boj v največjem številu”

Naš klub bo letos že 11 zapored organiziral Srebrno žogico Lendave 2016. Tekmovanje se prične naslednji petek, 15. aprila, z otvoritvijo in bo trajalo celo soboto ter nedeljo, ko se bo tekmovanje sklenilo s finalnimi tekmami.

Bojan Sekereš: »Z izkušnjami, ki jih imamo, bomo speljali tudi to tekmovanje brez večjih težav. Priprave za tekmovanje smo pričeli že pred nekaj meseci in so sedaj v zaključni fazi, zadnje prijave še prihajajo. Na turnir smo povabili klube iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Češke, Slovaške, tudi Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije, vabilo smo poslali tudi tudi ekipi v Ukrajino. Pričakujemo prijave do konca tedna, skupno število naj bi bilo med 120 do 150 v kategorijah od 11 do 19 let.«

Tekmovanje se prične v petek z otvoritvijo ob 15. uri v dvorani DSŠ Lendava, v primeru večjega števila prijavljenih tekmovalcev bo lahko potekalo tudi v dvorani DOŠ I.

»Upam, da bodo vsi nastopajoči in spremljevalci zadovoljni z naš organizacijo in rezultati svojih članov kluba. S pomočjo sponzorskih sredstev smo za vse nastopajoče pripravili darila, vsak udeleženec bo namreč prejel majčko; prvi trije pa še prejmejo pokale in praktične nagrade,« je dejal predsednik kluba.

Denis Pešehonov: »Letos bomo šli v boj v največjem številu, tj. 22-24 igralcev. Domači igralci bodo zastopali vse kategorije, večina jih bo nastopila v U11 in U13, nekaj jih bo v U15 in dva do trije do 19 let. Težko je napovedati pričakovanja, ker še prijave niso zaključene. Najmlajši so se lani prvič poizkusili na tem tekmovanju, eno leto smo pridno delali in bomo poskusili doseči kaj več. V starejših kategorijah sta Maša Doler in Nejc Šendlinger že izkušena tekmovalca, ki lahko posežeta po kolajnah, kar pa je odvisno od udeležbe. V mlajših kategorijah je Anel Hac Györköš trenutno prvi na slovenski rang lestvici in bi lahko prišel med najboljše.«

Denis k temu dodaja, da je težko peljati mlade tekmovalce nekam daleč v tujino, v Sloveniji imajo 3 turnirje za lestvico in državno prvenstvo, tako da je turnir kot Srebrna žogica Lendave neke vrsta odskočna deska za naprej, da mladi igralci dobijo navdih za tekmovanja. BK Mladost je tudi eden prvih klubov v Sloveniji, ki je organiziral mladinski turnir, Srebrna žogica Lendave pa velja za tekmovanje z najdlje trajajočo organizacijo; recimo v Avstriji in na Madžarskem ni takšnega tekmovanja, ki bi se ga lahko udeleževali mladi. Evropska badmintonska zveza je letos uvedla tekmovanje  U17 za evropsko rang lestvico, pri čemer ima Slovenija pravico do enega tekmovanja. V teku so pogajanja z Badmintonsko zvezo Slovenije, da bi uvrstili Srebrno žogico v rang mednarodnih tekmovanj in bi ta turnir tudi uradno umestili na koledar Evropske badmintonske zveze.

Turnir je postal tradicionalen in z leti pridobil na svoji veljavi, tako tuji klubi že vnaprej načrtujejo udeležbo na večdnevnem turnirju v Lendavi; zelo uspešno je sodelovanje s Čehi, ki vsako leto prihajajo na sam turnir, konec junija oz. v začetku julija pa pride večja skupina rekreativcev še na priprave in hkrati na dopust. »Imeli smo tudi že obiske tujih klubov iz Moskve, dogovarjamo se tudi z reprezentančnimi ekipami Avstrije in Izraela letos poleti,« pravi Sekereš.

V torek naslednji teden bo znana končna udeležba letošnje 11. Srebrne žogice, v sredo pa bo opravljen žreb, ki bo objavljen na naši spletni strani.