Press "Enter" to skip to content

Kratek pogovor z državnim prvakom

bK-mladost_SLIDER_3Po minulem državnem prvenstvu smo se pogovarjali z novim, tokrat dvakratnim državnim prvakom in hkrati tudi najboljšim športnikom Športne zveze Lendava, Iztokom Utrošo.

Najprej čestitke Iztok, kako je biti dvakratni državni prvak?
Super – še lepše bi bilo biti trikraten državni prvak, z Niko sva v mešanih dvojicah bila druga. Fantastično je, ko veš, da si tisti dan ali pa za vse naslednje leto kronan za najboljšega igralca v državi.

Lani si v enakem finalu moral prepustiti zmago Luki Petriču, tokrat nisi imel težav z njim? Kaj pa na poti do finala?
Za posamično moram reči, da sem igral dobro ves čas tekmovanja, tako da ni bilo bojazni, da bi kakšno tekmo izgubil.

Zmaga v dvojicah je samo še pika na i; za Miho je to že 6. naslov državnega prvaka, s čimer ima v klubu največ državnih naslovov. Najbrž je zate izziv, da bratranca dohitiš in prehitiš?
Mislim, da bom težko prehitel Horvija – odkrito povedano, to ne bo možno, saj bo še naprej igral in zmagoval med dvojicami. Jaz bom vesel, če bom lahko še naprej z njim igral in zmagoval.

Kaj prinaša nadaljevanje sezone, kam vse potuješ in katerim turnirjem daješ velik poudarek? Kratkoročni in dolgoročni cilji?
Zdaj se začenja drugi del tekmovalnega obdobja, 11 vikendov zapored me čaka liga v Švici. Že naslednji teden greva z Denisom v Iran, potem pa se začnejo močni turnirji, kot sta Odprto prvenstvo Nemčije in Švice. Kratkoročno si želim čim više se uvrstiti na svetovni lestvici in čim bolje zaigrati na mediteranskem prvenstvu in svetovnem prvenstvu. Dolgoročno pa – definitivno olimpijske igre v Riu!

Kako je znova trenirati v Lendavi in znova pod vodstvom Denisa Pešehonova?
Super je, ne bi več šel nazaj v Ljubljano, toliko lepše in bolje je tukaj trenirati. Lahko rečem samo – fantastično.

Sporočilo bralcem?
Vedno ste dobrodošli, da se preizkusite na treningu!

 

-mb-