Press "Enter" to skip to content

Kar štiri zlate medalje!

Včeraj se je v srednješolski dvorani v Lendavi odvijal 2. turnir do 11 in 17 let. Izkupiček za BK Mladost so bile kar štiri zlate medalje!

V starostni kategoriji do 11 let so nastopali Sven Pahor, Samo Zupanič, Naja Horvat, Neža Žitek, Iza Soldat in Mia Oletič. Za Nežo, Izo in Sama je bilo to prvo badmintonsko tekmovanje. Kljub temu, da je Samo prvič nastopil na tekmovanju, je že zabeležil zmago na eni tekmi. Izjemno! Bolj izkušeni v tej kategoriji pa so Sven, Mia in Naja. Slednja je kar dvakrat stopila na najvišjo stopničko na zmagovalnem odru. Tako med posameznicami kot tudi v igri mešanih dvojic je Naja Horvat osvojila prvo mesto. Njen partner v igri mešanih dvojic je bil Maks Trampuž iz Ljubljane (BK Konex). Mia je po porazu v polfinalu izgubila prav proti Naji, na tekmi za tretje mesto pa je morala priznati premoč Mii Sketelj (BK Ljubljana).

V starostni kategoriji do 17 let pa so nastopili Nika Bedič, Žiga Doler in Iva Koša. Žiga je tekmovanje zaključil v skupinskem delu, Iva pa je tako med posameznicami kot tudi v igri mešanih dvojic tekmovanje zaključila na 5. mestu. Najuspešnejša pa je bila Nika Bedič z zmago med posameznicami in v igri mešanih dvojic. Nika je z Žigo Podgorškom (BK Medvode) stopila na najvišjo stopničko. V finalu sta odigrala napet dvoboj proti ljubljanski navezi Blazina/Trobec in tekmo zaključila na zmagovalni strani (21-18, 20-22, 21-18). Med posameznicami Nika do finala ni imela večjih težav, v finalu pa ji je nekaj preglavic povzročila Ariana Korent (BK Ljubljana). Po izgubljenem prvem nizu je Nika dvignila nivo koncentracije, kar se je poznalo na končnem rezultatu. Ariana v drugem in tretjem nizu ni imela resnejših možnosti, Nika pa si je prislužila še drugo zlato medaljo.

Čestitke vsem našim tekmovalcem!

Prilagamo še nekaj utrinkov.

Hvala tudi vsem, ki ste pomagali uspešno izpeljati tekmovanje 🙂

Vse rezultate najdete na tej povezavi.