Press "Enter" to skip to content

Naši zaključili 1. Evropske igre v Bakuju

Tretji tekmovalni dan badmintonskega turnirja na 1. Evropskih igrah je Iztok Utroša premagal Estonca Raula Musta 21: 17, 21:16 in zasedel tretje mesto v svoji predtekmovalni skupini. Tako sta se v nadaljnje tekmovanje uvrstila Abian in Domke, ki sta oba osvojila medalje na badmintonskem turnirju, Abian zlato, Domke pa bronasto.

Kaja Stanković je izgubila v dveh izenačenih setih proti Italijanki Jeanine Cicognini. 19:21, 20:22 in tako zaključila s tekmovanjem.

Končni vrstni red v skupini C:
1. Dieter Domke
2. Pablo Abian
3. Iztok Utroša
4. Raul Must

Rezultati Iztoka Utroše:
Utroša – Abian 0 : 2 (-9, -12)
Utroša – Domke 0 : 2 (-8, -18)
Utroša – Must 2 : 0 (17, 16)

Finalna tekma moških posamično:
Pablo Abian (Španija) – Emil Holst (Danska) 2 :0 (12, 21)

Finalna tekma žensk posamično:
Line Kjaersfeldt (Danska) – Lianne Tan (Belgija) 2 : 1 (-18, 19, 9)

Finalna tekma moških dvojic:
Mogensen/Boe (Danska) – Ivanov/Sozonov (Rusija) 2 : 0 (8, 13)

Finalna tekma ženskih dvojic:
Stoeva/Stoeva (Bolgarija) – Bolotova/Kosetskaya (Rusija) 2 : 0 (12, 21)

Finalna tekma mešanih dvojic:
Thygesen/Nohr (Danska) – Mittelheisser/Fontaine (Francija) 2 : 0 (16,16)

Brez zmage tudi v drugem dnevu

Tudi drugi tekmovalni dan badmintonskega turnirja na 1. Evropskih igrah ni prinesel zmage za slovenske predstavnike. Iztok Utroša je proti Nemcu Dietru Domkeju prvi niz ekspresno izgubil z 8:21, v drugem pa le prikazal nekaj več igre, vendar tudi to ni bilo dovolj za kaj več kot poraz z 18:21.

Kaja Stanković je izgubila v dveh setih proti Čehinji Kristini Gavnholt z 10:21, 12:21. Tudi mešana dvojica Primož Flis in Kaja Stanković je izgubila proti Ukrajincema Natarov/ Kazarinova z 9:21, 15:21.

Nemočen proti Špancu

Prvi dan badmintonskega turnirja na 1. Evropskih igrah so slovenski predstavniki izgubili vse tekme; Iztok Utroša je bil proti favoriziranemu Špancu Pablu Abianu brez moči, slednji je zmagal z 21:9, 21:12. “Tekmec je bil preprosto boljši, razlika pa izrazita. Največja težava je bil pozen prihod v Baku, saj smo potovali ponoči in na evropske igre prispeli šele včeraj zjutraj. To sem čutil na igrišču. Že med prvim nizom sem povedal trenerju, da se počutim brez moči. Težko sem se premikal, saj ni bilo dovolj časa za aklimatizacijo, testiranje dvorane in normalen trening. Nisem mogel opraviti uvodnega dela, kot so ga imeli na voljo vsi drugi športniki. To je bila največja razlika” je povedal Utroša, ki se bo pomeril še z Nemcem Dieterjem Domkejem in Estoncem Raulom Mustom, iz njegove skupine C pa bosta napredovala le dva najboljša.

Kaja Stanković je izgubila po treh setih s Slovakinjo Jano Ciznarovo. Potem, ko je zmagala prvi set 21:10, je drugega tesno izgubila 21:23. V tretjem ji je nasprotnica točkovno preveč ušla, da bi jo lahko ujela. Tretji set je bil 21:16 za Slovakinjo. Tudi mešana dvojica Primož Flis in Kaja Stanković nista uspela presenetiti Turkov Turgut/Yavuz. Izgubila sta 17:21, 15:21.

Spored, rezultati in povezava na spremljanje v živo:

http://www.baku2015.com/badminton/index.html