Press "Enter" to skip to content

Iztok v Medvodah do četrtfinala dvojic

Od četrtka, 8. maja, do nedelje, 10. maja, se v Medvodah odvija mednarodno prvenstvo FZ Forza Slovenia International, ki sta se ga od naših članov udeležila Sabina Magyar in Iztok Utroša. Sabina bi morala nastopiti v mešanih dvojicah skupaj z Matevžem Bajukom – a sta svojo tekmo proti madžarski mešani dvojici predala brez boja. Sabina je nastopila tudi v ženskih dvojicah skupaj s Tino Kodrič, s katero sta se pomerili proti Rusinjama in izgubili v dveh nizih na 16 in 20.

Naš najboljši igralec “zakorakal” v predolimpijsko sezono

Med posamezniki je od tekmovanja veliko pričakoval Iztok Utoša, za katerega se je začela predolimpijska sezona, kar pomeni eno koledarsko leto tekmovanj in zbiranja točk za dober ranking in dobro izhodišče v olimpijsko sezono. Iztok, sicer 4. nosilec prvenstva, se je pomeril z Angležem Andrewom Smithom, in žal izgubil že v uvodni tekmi z 19:21 in 15:21.

Uvrstitev med osem najboljših dvojic

Tokrat je nastopil tudi v dvojicah skupaj z Alenom Rojem, v prvi tekmi ju je čakala valižanska dvojica Font/Gwilt, ki sta ju Slovenca ugnala z 2:0, v nadaljevanju sta bila boljša še od avstrijske dvojice Demmelmayer/Katsaros z 2:1 v nizih, s čimer sta se uvrstila v sobotni četrtfinale. Tam ju je čakala ruska naveza, prva nosilca med dvojicami Kuznecov/Khakimov, ki sta pa našo dvojico premagala v treh nizih (21-17, 12-21, 21-15).

http://www.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=EA47FC91-BF97-4226-B5AB-83CA9F2A133E&draw=2