Press "Enter" to skip to content

Iztok: Dve četrti mesti dober znak

Sedaj ko so Sredozemske igre končane in se je naš “Team Lendava” po dobrem tednu, ki so ga preživeli v Turčiji, že vrnil domov, smo jih povprašali po vtisih, predvsem tistih z igrišč.

Najprej dobitnica odličja Nika Koncut, ki je skupaj z Majo Tvrdy v dvojicah osvojila 3. mesto: “S svojimi nastopi v Mersinu sem zelo zadovoljna, predvsem s tistimi v igrah dvojic. Z Majo sva odigrali res dobro, čeprav sva prvič igrali skupaj. Kolajna je bila velika želja, ki se je na koncu tudi uresničila. Na začetku nisva ravno pričakovali, da bo nama res uspelo, ampak sva nato videli, da Italijanki nista boljši igralki od naju in takrat sva seveda že pričakovali, da se bo nama uspelo povzpeti na stopničke.” Tudi s svojo igro med posameznicami je Nika zadovoljna, kljub temu da ne igra in ne trenira posamičnih dvobojev, se je uspela uvrstiti med najboljših osem.

Iztok Utroša, ki je med posamezniki osvojil tako opevano nehvaležno četrto mesto, je dejal: “Načeloma sem kar zadovoljen s prikazano igro. Moška konkurenca je bila izredno močna, saj so prišli vsi najboljši igralci. Seveda pa je malo razočaranja, saj sem dvakrat osvojil 4. mesto. Vseeno pa mislim, da je to dober znak za prihajajočo sezono in sem mnenja, da bom s tako igro bistveno napredoval na svetovni jakostni lestvici. V dvojicah se je malo nesrečno izšlo, saj sva tudi premagala turško dvojico, ki je zasedla končno drugo mesto.”

Iztok je priznal, da ga je v zadnji tekmi že malce načela utrujenost, saj je za njim bilo že 14 tekem, kar je na takšnem tekmovanju veliko. Sedaj kmalu ga čaka odhod na Kitajsko, kjer se bo pripravljal na svetovno prvenstvo. Kakor pravi, se priprav v zibelki badmintona že veseli, tako kot tudi samega prvenstva, na katerem si želi preboja med 16 najboljših.

Miha Horvat je skupaj z Iztokom v tekmi dvojic za tretje mesto izgubil proti Francozoma, vendar je to po njegovem tudi zelo dobra uvrstitev: “S samimi igrami v disciplini dvojic sem zelo zadovoljen, saj sva izgubila le proti hrvaški in francoski navezi, ki je pa tudi zelo dobro rangirana na svetovni jakostni lestvici. Res škoda, da je na koncu tako malo zmanjkalo za medaljo. Kljub vsemu menim, da je četrto mesto zelo dobra uvrstitev na takšnem tekmovanju.”

Miha, ki sicer v Mersinu ni nameraval igrati v konkurenci posameznikov, je bil nad tem tudi sam malce presenečen: “Ampak sem se potrudil po najboljših močeh, kar je nato zadostovalo za četrto mesto v skupini.” O badmintonskem tekmovanju je dejal takole: “Kjub nekoliko grenkemu priokusu, da sva ostala tik pod stopničkami, lahko povem, da je celoten vtis na samo tekmovanje in celotno prireditev pozitiven. Všeč mi je bilo, da smo bili vsi športniki različnih narodnosti skupaj v isti vasi. Da smo se lahko družili, se spoznali.” Tudi Nika je pohvalila organizacijo, dvorano in vse, kar spada zraven: “Bila je zelo lepa izkušnja, ki bi jo z veseljem ponovila.”