Press "Enter" to skip to content

Iva Koša z naslovom državne prvakinje v mešanih dvojicah

Včeraj je na Mirni potekalo državno prvenstvo do 15 let za sezono 2021. Naš klub so zastopale Kaja Litrop, Iva Koša in Hana Oletič.

Kaja je med posameznicami tekmovanje zaključila med najboljših 16, ko je po treh nizih od nje bila boljša domačinka Zara Šenica (18-21, 21-7, 11-21). Hana Oletič se je uvrstila en krog dlje, kar pomeni uvrstitev na 5. mesto. V boju za vstop v polfinale je morala priznati premoč Mii Gleich iz mariborskega Branika (7-21, 10-21). Slednja pa je v polfinalu izgubila prav proti naši najboljše uvrščeni igralki, Ivi Koša. Iva je med posameznicami postala državna podprvakinja, od nje je bila boljša le Ljubljančanka Anja Blazina.

Kaja in Hana sta skupaj nastopili tudi v kategoriji dekliških dvojic, kjer sta tekmovanje končali na 5. mestu. V četrtfinalu sta igrali proti navezi Glecih/Lever (BK Branik in ŠD Sele-Vrhe), ki je bila od njiju boljša po treh nizih. V drugem nizu sta naši dekleti zmagali po podaljšku, nato pa v tretjem nizu nista našli pravega odgovora.

Največji uspeh pa je dosegla Iva Koša, ki je skupaj s Timom Škrljem iz Mirne postala državna prvakinja v mešanih dvojicah. Iva in Tim sta bila zelo prepričljiva, izgubila nista niti enega niza.

Čestitke vsem našim dekletom!

Vse rezultate najdete tukaj.