Press "Enter" to skip to content

Iva Koša srebrna do 17 let

Včeraj se je v Ljubljani odvijal 1. turnir do 11 in 17 let v sezoni 2023. Naš klub so zastopali štirje tekmovalci, in sicer Rok Torma, Samo Zupanič, Iva Koša in Tija Horvat.

Rok in Samo sta tekmovala v starostni kategoriji do 11 let. Rok je tekmoval v jakostni kategoriji B, Samo pa v jakostni kategoriji A.
Rok je pričel tekmovanje v skupini C, kjer je bil boljši od vseh nasprotnikov. Z dvema zmagama in enim porazom se je uvrstil v glavni del tekmovanja. Tam je bil v prvem krogu uspešen proti nasprotniku iz Mirne ter se je uvrstil v polfinale, kjer je po zelo napetem boju bil od njega boljši Karlo Kroflič (BK Bit).
Samo je tekmovanje pričel v glavnem delu tekmovanja, kjer je v prvem krogu odigral tri napete nize proti Aleksu Pirnovarju (BK Bit). Prvi niz je šel v korist Pirnovarja z 11-9, drugi z enakim rezultatom Samu, v tretjem pa je pobudo ponovno prevzel Ljubljančan in zmagal z 11-7. Samo je odigral še tekmo proti Tinu Lahu (BK Olimpija), na kateri se je boril za čim boljšo končno uvrstitev. Tudi ta napeta tekma se je žal končala v korist nasprotnika (11-9, 11-9).

Tija in Iva pa sta nastopili v starostni kategoriji do 17 let. Tija se je pomerila le med posameznicami. Tekmovanje je pričela v skupini E, kjer je premagala obe nasprotnici in se uvrstila v glavni del tekmovanja. V prvem krogu je tekmovala proti naši nekdanji tekmovalki, Hani Oletič (BK Ljubljana). Tija je bila uspešnejša z 21-16 in 21-10. Uvrstila se je v polfinale, kjer je igrala proti kasnejši zmagovalki turnirja, Anji Blazini (BK Ljubljana). Anja je bila prepričljivejša z 21-10 in 21-6 in Tiji je tako ostala še tekma za 3. mesto. Pomerila se je s Tinkaro Alič (BK Olimpija), ki je bila boljša v dveh nizih (21-12, 21-9).
Iva pa je tekmovala med posameznicami in tudi v igri mešanih dvojic. Med posameznicami je tekmovanje pričela v glavnem delu tekmovanja. Najprej je igrala proti Zari Šenica (BK Mirna). Po prvem napetem nizu v svojo korist (24-22) je v drugem dvignila tempo in nasprotnico premagala z 21-15. V polfinalu je izločila prav prej omenjeno Tinkaro Alič. Iva je prvi niz ponovno začela bolj zadržano, nato pa v drugem prepričljivo potrdila zmago (22-20, 21-10). V finalu se je srečala z Anjo Blazino, ki pa je predstavljala preveliko oviro. Boljša je bila z 21-13 in 21-7. Iva si je tako prislužila srebrno kolajno med posameznicami.
V igri mešanih dvojic pa je tekmovala z Aleksom Sedejem (BK Bit). V skupini B sta bila boljša od vseh nasprotnikov. Tekmovanje sta nato po napetem boju proti Izabeli Lever in Anžetu Novaku Lešniku (oba ŠD Sele-Vrhe) zaključila v četrtfinalu (10-21, 21-13, 21-13).

Čestitke Ivi za srebro in ostalim za izjemno borbenost!

Vse rezultate najdete tukaj.