Press "Enter" to skip to content

“Festival badmintona” za vse generacije

V petek 12. oktobra je v športni dvorani Dvojezične osnovne šole Lendava, pod organizacijo Badmintonskega kluba Mladost Lendava (BK Mladost), v okviru akcije “Slovenija igra badminton”,  potekal “Festival badmintona”. Prireditev, ki naj bi postala tradicionalna, je namenjena polularizaciji tega športa, ki ima v svetu, takoj za nogometom, največ registriranih igralcev.

Pomerjanje v prijateljskih dvobojih

Pred gledalci, ki so skoraj povsem zapolnili tribune športne dvorane, so nastopile vse generacije lendavskih badmintonistov, od najmlajših, do državnih prvakov v članski kategoriji. Vrhunec prireditve je bila revijalna tekma med najboljšima igralcema Slovenije in Hrvaške, Iztokom Utrošo in Zvonimirom Djurkinjakom ter najboljšima dvojicama teh držav Utroša-Horvat in Djurkinjak-Hölbling. Čeprav ni bil pomemben rezultat, je dvoboj posameznikov dobil naš igralec, dvoboj dvojic pa Hrvata.

Vzpodbuda za rekreacijo vseh generacij

Po končanem dvoboju so se z badmintonskim loparjem lahko preizkusili tudi gledalci, ki so imeli možnost igrati z igralkami in igralci lendavskega kluba. V BK Mladost so se odločili izvajati podobne prireditve s ciljem, da k športni aktivnosti privabilo čim več mladih, ob njih pa tudi srednjo in starejšo generacijo, ki jima v svoji dejavnosti nudijo tudi možnost rekreativnega ukvarjanja z badmintonom.