Press "Enter" to skip to content

Evropsko prvenstvo do 15 let

V sredo se je v Španiji, natančneje na Ibizi, pričelo Evropsko prvenstvo do 15 let za posameznike in dvojice. Na otok zabave je šla tekmovat tudi naša Tija Horvat, ki je dosegla lepe rezultate.

Med posameznicami se je Tija uvrstila med najboljših 32, kar je odličen rezultat. V boju za med najboljših 16 je morala priznati premoč Ukrajinki, Raiiai Almalalhi. Slednja je bila boljša z rezultatom 22-20 in 21-11 in se nato uvrstila tudi med najboljših osem na tekmovanju.

V dekliških dvojicah je združila moči z Ljubljančanko Tinkaro Alič. Tudi v dvojicah je Tija naletela na preveliko oviro pri borbi za vstop med najboljših 16. Tinkara in Tija sta se dobro borili proti nemški navezi Bonnemann/Iffland, a žal je to bilo premalo za zmago (21-12, 21-14).

Najboljši rezultat pa je Tija skupaj z Nikito Pešehonovom dosegla v mešanih dvojicah. Z Nikito sta klonila šele v boju za 5. mesto. Tudi na tej tekmi se je Tija srečala z Almalalhijevo, ki je nastopila skupaj z Vladyslavom Kuninom. Ukrajinca sta po napetem prvem nizu (21-17) v drugem bila bolj prepričljiva (21-7) in si zagotovila mesto med najboljših osem.

Čestitke Tiji za odličen uspeh na EP!

Vse rezultate lahko najdete na tej povezavi.