Press "Enter" to skip to content

Ekipno mladinsko evropsko prvenstvo 2022

Danes se je v Beogradu zaključilo Ekipno mladinsko evropsko prvenstvo, katerega sta se kot člana slovenske reprezentance udeležila tudi člana našega kluba, Nika Bedič in Anel Hac Györköš.

Slovenska ekipa je bila v skupini 2, kjer se je pomerila s Finci, Belgijci in Danci, ki so letošnje prvenstvo tudi osvojili. Večjih možnosti za zmago niso imeli.

Nika je v dvoboju proti Finski igrala ženske dvojice. S Kim Matovič (sicer BK Konex) sta odigrali dva napeta niza, a žal sta šla oba v korist finske naveze Asfar/Nyqvist (21-19 in 21-17).

Na tekmi proti Danski sta igrala tako Nika kot tudi Anel. Nika ponovno v navezi z Matovičevo, tokrat brez resnejših možnosti proti Emmi Irring Braüner in Sofie Røjkjær (21-15 in 21-10). Anel je združil moči z Jako Peričem Marovtom, a fanta prav tako nista imela večjih možnosti (21-7 in 21-6).

Nika se je pomerila tudi na dvoboju proti Belgiji. Po izredno napeti tekmi, ki je trajala tri nize in se končala z rezultatom 26-24 za Kim in Niko, je zmaga šla v slovenske roke. Žal je bila to edina zmaga za Slovence in dvoboj se je končal v korist Belgijcev.

Anel in Nika sta z ekipnimi nastopi že zaključila, danes pa so odigrali že prvi krog Mladinskega evropskega prvenstva za posameznike in dvojice 2022.

Članek o finalu ekipnega dela najdete tukaj.

Vse rezultate najdete tukaj.

Foto: Badminton Europe