Press "Enter" to skip to content

Ekipno državno prvenstvo do 13 in 19 let

Naši tekmovalci so se včeraj odpravili na ekipno državno prvenstvo, ki ga je tokrat gostil Maribor. Na tekmovanje sta se v spremstvu trenerjev Luke Petriča in Mihe Horvata odpravili ekipa do 13 in ekipa do 19 let.

Ekipo do 13 let so zastopali Iza Soldat, Kaja Utroša, Neža Žitek, Naja Horvat, Mia Oletič, Sven Pahor, Samo Zupanič, Matjaž Plevel in Evian Wolf.

Ekipa je najprej odigrala dva dvoboja v skupini B. Z rezultatom 4:1 so bili boljši od BK Karizme, proti BK Olimpiji pa jim je zmaga za las ušla (2:3). V skupini so osvojili drugo mesto, kar jih je pripeljalo do bojev za 4. mesto. Žal sta bili ekipi ŠD Sele-Vrhe in BK Branik boljši (obe z 2:3) in naši mladi igralci so osvojili končno 6. mesto.

Ekipo do 19 let so sestavljali Anel Hac Gyorköš, Nika Bedič, Tija Horvat, Iva Koša, Žiga Doler in Črt Soldat.

V prvem krogu so se pomerili z ekipo BK Branik in bili boljši s 4:1. V polfinalu so se srečali z ekipo ŠD Sele-Vrhe in zmagali s 3:0. Ta zmaga jim je omogočila vstop v finale, kjer so se borili proti ljubljanski ekipi (BK Ljubljana). Dvoboj se je končal z rezultatom 1:3 za ljubljansko ekipo. Točko za naše je priigral Anel, ko je premagal Nala Paleta Stankova. Na ostalih tekmah niso imeli resnejših možnosti za zmago in tako so se tokrat zadovoljili s prav tako odličnim drugim mestom.

Čestitke vsem našim mladim tekmovalcem!