Press "Enter" to skip to content

Ekipni državni prvaki med osnovnošolci!

5. aprila se je v Mirni na Dolenjskem odvijalo ekipno osnovnošolsko in srednješolsko državno prvenstvo v badmintonu. Naši mlajši tekmovalci so uspešno zastopali Dvojezično osnovno šolo I iz Lendave, starejši pa Dvojezično srednjo šolo iz Lendave.

Osnovnošolsko ekipo so sestavljali Marina Torma, Tija Horvat, Naja Horvat, Črt Soldat, Evian Wolf in Sven Pahor. Ekipo je vodil učitelj športa Igor Šendlinger. Ekipa je najprej uspešno nastopila v skupinskem delu, kjer je Osnovno šolo Miška Krajnca iz Ljubljanje in Osnovno šolo Koroški jeklarji iz Raven na Koroškem premagala z rezultatom 4:1.
Nato so se v polfinalu najprej pomerili proti Osnovni šoli Mengeš. Tale dvoboj je bil bolj napet, a se je končal v korist Lendavčanov (3:2). V finalu pa je bila njihov nasprotnik domača ekipa, OŠ Mirna. Tudi njih so uspeli premagati z rezultatom 3:2 in si tako priborili naslov osnovnošolskih državnih prvakov.

Tekmovali pa so tudi srednješolci. Tudi med njimi smo lahko našli naše tekmovalce in nekdanje tekmovalce, in sicer so to bili Anel Hac Györköš, Dorian Hranilovič, David Gabor, Luka Gavrilović, Kaja Litrop ter še Zoja Kopinya in Anemari Jaklin Zadravec. Ekipo je vodil učitelj športa Miha Horvat.
Tudi srednješolci so najprej tekmovali v skupini, kjer so odigrali dva napeta dvoboja, ki sta se zaključila v korist lendavskih srednješolcev (obakrat 3:2). Nato so se v polfinalu pomerili z dijaki bežigrajske gimnazije, proti katerim so prav tako bili uspešni s 3:2.
V finalu pa so se pomerilli proti Gimnaziji Novo Mesto, ki je žal predstavljala premočnega nasprotnika. Dijaki lendavske gimnazije so si tako priborili naziv srednješolskih podprvakov!

Čestitke obema ekipama za izvrstne rezultate!

 

Rezultati na povezavi.