Press "Enter" to skip to content

Dve bronasti kolajni za Ivo Koša

Včeraj se je na Mirni odvijal 3. turnir do 17 let za posameznike in mešane dvojice. Na njem je uspešno nastopala tudi naša Iva Koša, katere izkupiček sta bili dve bronasti kolajni.

Iva se je najprej pomerila v igri mešanih dvojic. Njen partner je bil domačin Tim Škrlj (BK Mirna). Iva in Tim sta se iz skupinskega dela prebila v glavni del tekmovanja, kjer sta prvo tekmo zaigrala proti domači dvojici Livk/Anzelj in bila boljša v dveh nizih (21-18 in 21-9). V drugem krogu sta bila njuna nasprotnika Neža Krištof in Matic Jaklin, ki nista predstavljala večje ovire in zmaga je spet pripadla Ivi in Timu (21-12 in 21-16). Žal pa jima je nekaj energije zmanjkalo na polfinalni tekmi, kjer sta po treh nizih morala priznati premoč ljubljanski dvojici Korent/Kotnik. V prvem nizu sta bila Iva in Tim uspešna (21-17), v drugem in tretjem nizu pa sta prevladala Ljubljančana (21-11 in 21-8). Po porazu v polfinalu sta se borila še za tretje mesto – uspešno. Na drugi strani je stala še ena domača dvojica, naveza Šenica/Ornik, ki je sicer nudila dober odpor, a ne dovolj za zmago. Tako sta Iva in Tim osvojila bronasto kolajno.

Tudi med posameznicami se je Iva brez večjih težav prebila v glavni del tekmovanja. V glavnem delu tekmovanja jo je šele v polfinalu ustavila Ljubljančanka Anja Blazina (21-16 in 21-14). Anja je pokazala svojo dominanco na tekmovanju, saj je brez večjih težav osvojila prvo mesto. Iva se je za tretje mesto borila proti Vesni Halič (BK Kungota). Iva je bila prepričljivejša in tako si je okrog vratu nadela še drugo bronasto kolajno.

Čestitke za dobro igro in dosežen uspeh!