Press "Enter" to skip to content

Dva državna naslova v Lendavo

Drugi dan državnega prvenstva v badmintonu smo spremljali zaključne dvoboje, najprej so se dopoldne odigrala vsa polfinala, nato pa so sledile še finale tekme.

Po zmagi nad Miho Ivaničem v polfinalu se je naš najboljši igralec Iztok Utroša uvrstil v finale, kjer mu je nasproti stal Mariborčan Luka Petrič. Iztok ga je premagal v dveh nizih, z 21:14 in 23:21 in tako že petič osvojil posamični naslov. Pri ženskah je zmago slavila Tina Kodrič, BK Kungota, ki je v finalu premagala Emo Cizelj, BK Mirna z 21:15, 21:17.

V moških dvojicah sta slavila domačina Iztok Utroša in Miha Horvat, ki sta za zmago potrebovala tri nize, 14:21, 21:18, 23:21 in tako državni naslov znova pripeljala v Lendavo. V ženskih dvojicah sta najboljši bili Ana Marija Šetina, BK Medvode, in Kaja Stankovič, BK Ljubljana. Naša ženska dvojica Nika Koncut in Sabina Magyar je osvojila tretje mesto, potem ko sta v polfinalni tekmi izgubili proti kasnjšima zmagovalkama Šetina/Stankovič z 21:14, 21:17. V mešanih dvojicah sta naslov državnih prvakov osvojila Luka Petrič in Tina Kodrič.

Dvakratni državni prvak Iztok Utroša: “Zmaga na državnem prvenstvu v Lendavi – je ena najlepših stvari, ki si jih igralec lahko želi. Bila je dodatna motivacija, pa tudi velika nervoza, zato se je poznalo v moji igri. Še vedno pa s tako igro lahko vedno zmagam doma, kar je velik plus. Če igram sproščeno in z vsem svojim znanjem, imam veliko rezerve in lahko naredim dober mednaroden rezultat.”

Državni prvak v dvojicah Miha Horvat: “Zelo sem vesel, da smo državni naslov v moških dvojicah znova pripeljali nazaj v Lendavo. Po lanskem porazu proti istima tekmecema je letos bilo bolje, dobro sva odigrala cel turnir. V zaključku sva bila zbrana in želela sva naši publiki nekaj dati in končalo se je v najin prid.”

Predsednik kluba Bojan Sekereš: “Državno člansko prvenstvo je uspelo v vseh pogledih. Najbolj seveda po rezultatskih uspehih, saj so se izpolnile praktično vse naše želje in pričakovanja. Osvojili smo naslov državnih prvakov pri moških posamezno in dvojicah, kar pomeni, da smo še vedno eden od najboljših klubov v Sloveniji. Iskrene čestitke Iztoku in Mihi za izredno borbenost in napete dvoboje, ki sta jih vse pripeljala uspešno do konca. Mogoče bi si želeli kaj več v ženskih dvojicah, vendar kljub vsemu moramo čestitati Niki in Sabini za osvojeno 3. mesto ter požrtvovalno igro. Zelo smo zadovoljni tudi s samo organizacijo, saj smo ponovno zelo uspešno organizirali tekmovanje na najvišjem nivoju. Tekmovanje je bilo po mnenju vseh prisotnih eno najboljše organiziranih do sedaj, tako da so vsi udeleženci izrekli same pohvale za organizacijo. Nastopajoči so imeli res najboljše pogoje, da pokažejo kar znajo in zmorejo. V sodelovanju s hotelom Lipa smo v jedilnici šole pripravili toplo prehrano, ki si jo športniki med tekmovanjem tudi želijo in potrebujejo. Zahvalil bi se vsem sponzorjem in podpornikom, ki so pomagali finančno speljati državno prvenstvo ter tudi vsem članom kluba, ki so opravili veliko dela za uspešno organizacijo. Le ta je možna res samo s predanim prostovoljnim delom vseh članov.”

Podrobnejši rezultati so dosegljivi tukaj.

duo iztok naši sabina

 

Več fotografij je v fotogaleriji.