Press "Enter" to skip to content

DP: Lendavčani v štirih finalih in s tremi naslovi

To soboto in nedeljo je v Medvodah potekalo že 57. državno prvenstvo za člane in članice, od katerega smo se v klubu nadejali novih naslovov državnih prvakov. Prvega je osvojil Iztok Utroša, ki je v ponovitvi lanskega finala premagal Mariborčana Petriča. V nadaljevanju se je Utroša potegoval še za dva naslova in tudi uspel!

Med posamezniki je sicer kot prvi nosilec brez težav prispel do četrtfinala; v prvem krogu je premagal Domna Laznika (BK Mirna), nato v drugem še Matica Ivančiča (BK Medvode), obakrat brez izgubljenega niza. V četrtfinalu je prav tako bil boljši še od Mihe Šepca ml. (BK Olimpija) z 21:11 in 21:5. V polfinalu se je pomeril z Mitjo Šemrovom (BK Mirna) in ga premagal v dveh nizih z 21: 13 in 21:12. V finalu se je nato pomeril z lanskim tekmecem Luko Petričem (BK Branik) in ga premagal v dveh nizih, z 21:16 in 21:17. Iztok je tako upravičil vlogo favorita in znova postal državni prvak: “Finalno tekmo med posamezniki sem ves čas nadzoroval, saj sem dobro pripravljen in brez težav zmagal. Upam, da bo današnji klubski rezultat tudi dobra spodbuda mlajšim igralcem kluba za dobro treniranje, saj imajo dobre pogoje in najboljšega trenerja v državi,” je svojo posamično tekmo komentiral novi-stari državni prvak.

dp_ms

Horvat že s sedmim državnim naslovom

Tudi dvojica Utroša/Horvat je brez večjih težav napredovala v polfinale; v prvem krogu sta najprej premagala Blaža Kasteleca in Simona Kršinarja (oba BK Medovde), nato pa še Aljaža Roškarja in Denisa Člekoviča (BK Kungota), obakrat z 2:0 v nizih. V polfinalu sta se pomerila z mirnsko navezo Mitja Šemrov/Matevž Bajuk in bila boljša z 21: 16 in 21:17. V finalu pa sta prav tako bila najboljša, ko sta premagala Miho Ivaniča in Andraža Krapeža (BK Medvode, BK Bit) na 17 in 11. Naša dvojica tako še naprej ostaja nepremagljiva; za Miho Horvata je današnja zmaga še sedmi državni naslov!

dp_md dp_wdNa glavnem turnirju je bilo le osem ženskih dvojic, tako je naša dvojica Nika Koncut/Sabina Magyar z zmago v prvi tekmi že bila v polfinalu. Sicer sta se v četrtfinalu proti Izi in Lii Šalehar (BK Kočevje) morali potruditi v treh nizih, a izšli kot zmagovalki z 21:11, 17:21 in 21:13. V polfinalu sta ju čakali Vesna Grlič in Eva Gruber (BK Kungota), ki sta morali priznati premoč naši navezi na 21:15 in 21:12. V finalu sta prekrižali loparje s Katarino Beton in Ano Marijo Šetina (ŠRD Konex, BK Medovede), ki pa sta bili boljši z 21:14, 16:21 in 21:13.

Tokrat v mešanih dvojicah na vrhu

V mešanih dvojicah sta prvopostavljena Sabina Magyar in Matevž Bajuk (BK Mirna) bila uspešna v prvo, Nika Koncut in Iztok Utroša pa sta se na glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij; v prvem krogu sta nato bila uspešnejša od Martina Cerkovnika in Ize Šalehar (BK Medvode, BK Kočevje). Navezi Magyar/Bajuk in Koncut/Utroša sta se nato pomerili v četrtfinalu, boljša sta bila Nika in Iztok z 21:18 in 25:23. V nedeljskem polfinalu sta ju čakala Urška Polc in Alen Roj (oba BK Kungota), ki sta jo Lendavčana odpravila na 14 in 12. Za nameček sta tokrat zmagala tudi v finalu (lani sta se morala zadovoljiti z 2. mestom); boljša sta bila od Tine Kodrič in Keka Jamnika (BK Branik, BK Medvode) z 21:11 in 21:17.

dp_xd

Trikratni državni prvak je tako za konec strnil še svoj prvi odziv: “Moj cilj na državnem prvenstvu je bil osvojiti tri naslove. Vesel sem, da mi je uspelo, sa je to poleg mojega tudi uspeh BK Mladost in lendavskega športa. Čestitke in zahvale gredo tudi soigralcema v dvojicah in miksih, Mihu in Niki, še posebej pa trenerju Denisu. Tudi danes se je potrdila pravilna odločitev izpred ene sezone, ko sva se oba z Denisom vrnila v Lendavo, kjer nama je klub omogočil dobre pogoje za uspešno delo.”

Fotografije: BK Mladost

Rezultati:

MS

1. Iztok Utroša

2. Luka Petrič

3. Alen Roj

3. Mitja Šemrov

WD

1. Katarina Beton/Ana Marija Šetina

2. Nika Koncut/Sabina Magyar

3. Kim Novak/Kaja Stanković

3. Vesna Brlič/Eva Gruber

MD

1. Iztok Utroša/Miha Horvat

2. Miha Ivanič/Andraž Krapež

3. Kek Jamnik/Alen Roj

3. Matevž Bajuk/Mitja Šemrov

XD

1. Nika Koncut/Iztok Utroša

2. Tina Kodrič/Kek Jamnik

3. Urška Polc/Alen Roj

3. Kaja Stanković/Primož Flis

 

Video: finale posameznikov: Iztok Utroša – Luka Petrič

 

http://www.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=D46714D1-14EF-43BC-AB68-C68C81C7209F&draw=29