Press "Enter" to skip to content

DP do 15 let: Lendavčani brez uvrstitev

V Mirni se je odvilo državno prvenstvo do 15 let, od lendavskih članov so nastopili trije, vendar brez vidnejše uvrstitve. Pri posameznikih sta Ajet Džemaili in Nejc Šendlinger izpadla v prvem krogu, Ajet je izgubil od Gala Jurce (BK Ljubljana) z 10:21, 16:21, Nejc pa je v treh nizih klonil proti Urbanu Kolencu (BK Mirna) z 12:21, 22:20, 15:21. V finalu sta se pomerila Rok Jerčinovič (ŠRD Konex) in Miha Ivanič (BK Medvode), ki je slavil z 2:0 v nizih.

Tudi Maša Doler se je morala posloviti v prvem krogu, kjer je bila boljša Nika Arih (BK Mirna) z 21:8, 21:15. Maša je skupaj s Tajo Cerkovnik (BK Mirna) nastopila tudi v dvojicah, a sta v prvem dvoboju morali priznati premoč Emi Cizelj in Lii Šalehar (BK Mirna, BK Kočevje) z 0:2 v nizih.

Državna prvakinja pri dekletih je postala Ema Cizelj (BK Mirna), v dvojicah sta pri fantih slavila Miha Ivanič in Miha Ivančič (BK Medvode), pri dekletih pa Ema Cizelj in Lia Šalehar. Državna prvaka v mešanih dvojicah sta Miha Ivanič in Ema Cizelj, ki sta tako pobrala vse državne naslove.