Press "Enter" to skip to content

Domači s tremi kolajnami

Na turnirju SŽ Lendave 2016 je nastopila številčna domača zasedba, skupno jih je bilo 24: Nika Bedič, Iva Koša, Tija Horvat, Zala Gabor, Kaja Litrop, Hana Oletič, Jakob Kiraly, Vid Lebar, Biro Mihael, Žan Litrop, Tim Prša, Nikita Pešehonov, David Gabor, Luka Gavrilovič, Brin Vida, Blaž Gönc, Žiga Doler, Žiga Tibaut, Anel Hac Györköš, Dorian Hranilovič, Tameron Hranilovič, Kaja Škrban, Doler Maša in Nejc Šendlinger.

Nekateri so se prebili na nedeljski zaključni del turnirja; tako je v polfinalu posamično v U11 zaigrala Nika Bedič, ki pa je izgubila proti Tekli Orosz z Madžarske obakrat na 13 in tako osvojila 3. mesto. Anel Hac Györköš je posamično izgubil v četrtfinalu proti Ivanu Gotesmanu s Hrvaške na 20 in 19. V dvojicah je nastopil skupaj prav z Gotesmanom, s katerim sta izgubila proti madžarski navezi Miklós Kis-Kasza, Kristóf Tóth na 19 in 10 ter tako pristala na 3. mestu.

Edina domača predstavnica v finalu je bila Maša Doler, ki je zaigrala skupaj z Elo Trstenjak; v polfinalu sta v treh nizih bili boljši od češke dvojice Tereze in Veronike Kubeckove, nato pa sta se v finalu pomerili s Tajo Cerkovnik (BK Medvode) in Aljo Novak (BK BIT), a sta žal izgubili v dveh nizih z 11:21, 12:21.

Trener Denis Pešehonov: “Pričakovali smo močno konkurenco glede na udeležence iz 5 držav, prišli so skoraj vsi najboljši, posebej v kategorijah U11, U13 in U15. Naši igralci so pokazali borbenost, letos so prvič nastopili tudi mladi igralci, ki trenirajo šele prvo sezono. Z izkupičkom treh kolajn smo zadovoljni, seveda pa bi lahko bolje, kar je spodbuda in motivacija za nadaljnje delo.”

Fotografije tudi na naši FB strani.