Press "Enter" to skip to content

Četverica znova med najboljšimi

Na razglasitvi Športnika leta 2014 je znova slavil naš klub. Tako kot lani sta najboljša športnica bila Nika Koncut in Iztok Utroša, drugouvrščena pa sta bila Sabina Magyar in Miha Horvat. Med perspektivnimi športniki sta bila tudi Maša Doler in Anel Hac Györkös (oba sta pristala na 4. mestu). Denis Pešehonov je prejel priznanje za najboljšega strokovnega delavca.

Nika Koncut: »Vesela sem, da sem bila ponovno izbrana za najboljšo športnico v občini Lendava. Najbolj ponosna sem na najino zmago z Iztokom na državnem prvenstvu lani, pa tudi na odlično drugo mesto v ženskih dvojicah s Sabino. Poleg tega pa sem zelo zadovoljna z nastopom na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, kjer sem zmagala obe svoji tekmi, tako proti Litvi kot tudi Ferskim otokom.«

Iztok Utroša: »Ponosen sem na to, vedno znova mi je čast zmagati v Lendavi. Pomeni, da občina ceni moje delo in moje športne rezultate. Moj dogodek lanskega leta je bil, ko sem premagal aktualnega evropskega prvaka, ne zgodi se ravno vsak dan. Potem je tu nastop reprezentance v  Lendavi, zelo dolgo sem si želel nastopiti doma, pred domačo publiko. Turnir je bil fantastično organiziran, dvorana je bila praktično polna. Kar se tiče letošnje predolimpijske sezone, sem trenutno na olimpijski prečiščeni lestvici na 36. mestu, če bi se sedaj končala sezona, bi bil uvrščen na OI.«

Nika je postala športnica leta na podlagi rezultatov z DP, kjer je skupaj z Iztokom Utrošo osvojila naslov državnih prvakov v mešanih dvojicah, skupaj s Sabino Magyar jima je le malo zmanjkalo do še enega državnega naslova, in tako sta bili drugi v ženskih dvojicah. Nika je tudi članica slovenske reprezentance, ki je lani na kvalifikacijskem turnirju mešanih ekip v Lendavi z ekipo osvojila 2. mesto takoj za Nizozemsko.

Iztok je naziv najboljšega prejel potem, ko je na DP lani osvojil vse tri naslove; posamično, v dvojicah in mešanih dvojicah. Na mednarodnem prvenstvu Romunije in Walesa je bil tretji, na prvenstvu Ukrajine, Brazilije in Bolgarije je bil peti. Lani avgusta se je udeležil tudi SP na Danskem, kjer je sicer klonil v prvem krogu. Je član državne reprezentance, ki je prav tako nastopil na EP moških ekip v Švici in nas je s svojimi nastopi po dolgem času navduševal tudi na kvalifikacijskem turnirju v Lendavi. Zanj se letos pričenja zelo pomembno predolimpijsko leto, v katerem se bo potegoval za vozovnico na OI v Rio, s čimer bi postal prvi moški predstavnik slovenskega badminton na OI, da ne govorimo o zgodovinskem uspehu za lendavski šport, kjer je že vrsto let zapored tudi najboljši športnik.

sportnik1PageLines- sportnik.JPGcerar