Press "Enter" to skip to content

Bron za Nežo Žitek!

Tekmovalci v starostni kategoriji do 13 let so se danes odpravili na tekmovanje v Muto. Trener Luka Petrič je spremljal številčno ekipo, ki so jo sestavljali Jakob Kuzma, Samo Zupanič, Sven Pahor, Tian Somi, Iza Soldat, Neža Žitek in Kaja Utroša.

Med posameznicami so tekmovala tri dekleta. Kaja in Iza sta nastopali v jakostni kategoriji A. Obe sta izgubili v prvem kolu. Iza je morala priznati premoč Žive Stropnik (ŠD Sele-Vrhe), ki je bila boljša z rezultatom 11-5 in 11-5. Nekoliko bolj napeto tekmo pa je odigrala Kaja Utroša. Njena nasprotnica je bila Mimi Borec Berlak (BK Branik). Dekleti sta odigrali tri nize, a žal je tretji pripadel Mariborčanki.
Neža je tekmovala v jakostni kategoriji B. Neža je v skupinskem delu premagala vse nasprotnice in se uvrstila v glavni del tekmovanja. Tam je v polfinalu za las izgubila proti Hrvatici Tihani Mavriček (BK Medvedgrad). Neža se je morala boriti še za tretje mesto in to je uspešno storila. Karin Sklepič (BK Konex) je premagala s prepričljivim rezulatom 11-2 in 11-5.

Med posamezniki v jakostni kategoriji B sta tekmovala Jakob in Tian, ki sta tekmovanje zaključila v skupinskem delu. Sven in Samo pa sta tekmovala v jakostni kategoriji A. Sven si je priigral 10., Samo pa 16. mesto.

Tekmovali so tudi v mešanih dvojicah. Jakob je v mešanih dvojicah tekmoval z Vito Oven (BK Mirna), s katero sta v skupinskem delu zabeležila dva poraza. Prav tako so dva poraza v skupini zabeležili Samo in Neža ter tudi Tian in Iza. Iz skupinskega dela pa sta v glavni del z dvema zmagama napredovala Sven in Kaja. Žal sta ju že v prvem krogu glavnega dela ustavila Ilhana Mustafić in Žan Skarlovnik (ŠD Sele-Vrhe).

Čestitke Neži za osvojeno 3. mesto in vsem za borbenost!

Vse rezultate najdete tukaj.