Press "Enter" to skip to content

Bedičeva in Šendlinger uspešna na 1. AB turnirju

Konec tedna se je v Ljubljani odvijal 1. AB turnir, na katerem sta nastopila tudi Nika Bedič in Nejc Šendlinger. Nika je nastopila v vseh treh kategorijah, Nejc pa v igri dvojic in med posamezniki.

Nika je v igri dvojic tekmovala skupaj z Vesno Halič (BK Kungota). Dekleti sta se zelo borili in na koncu turnirja jima je pripadlo 3. mesto.
V igri mešanih dvojic je Nika združila moči z zdaj že stalnim partnerjem, Žigo Podgorškom. V skupinskem delu nista imela težjega dela. Z dvema zmagama sta se prebila v glavni del tekmovanja, kjer sta se prebila vse do finala. V finalu sta bila od njiju boljša Špela Alič in Rok Jerčinovič (BK Olimpija in BK Bit). Nika in Žiga sta domov odnesla srebrno kolajno.
Najbolj pa je Nika blestela v igri posamezno na A turnirju. Nika je brez večjih težav ugnala vse nasprotnice in se razveselila zlate kolajne.

Na tekmovanju pa je bil uspešen tudi Nejc. Med posamezniki je nastopal na B turnirju. V skupinskem delu ni imel težav z nasprotniki in si je priigral tri zmage. Je pa na oviro naletel v prvem krogu glavnega dela turnirja, kjer je od njega bil boljši Gašper Debevec (BK Ljubljana). Nejc se ni predal brez boja, a žal mu je v tretjem nizu zmanjkalo moči in moral se je zadovoljiti s 5.-8. mestom.
V igri mešanih dvojic je tekmoval skupaj z Aljažem Ferkom (BK Branik). Odigrala sta tekme, ki so kar vzele sapo. Tekmo za uvrstitev v polfinale sta zmagala z rezultatom 23-21, 22-20. Še bolj napeto pa je bilo polfinale samo, kjer sta odigrala tri napete nize in tretjega žal izgubila proti navezi Plevnik Pirkmajer/Skok (21-19, 21-23, 23-21). Zatem sta odigrala še tekmo za tretje mesto, kjer sta bila uspešnejša od dvojice Bregar/Tomazin (21-13, 21-12). Domov sta se vrnila z bronasto kolajno.

Čestitke Niki in Nejcu za uspešno odigran turnir!

Vse rezultate najdete tukaj.