Press "Enter" to skip to content

Anel osvojil 2. mesto, naslova do 19 let na Madžarsko in Češko

S polfinalnimi in finalimi dvoboji se je sklenila že 10. Srebrna žogica Lendave, na kateri je nastopilo skupno 175 tekmovalcev iz šestih držav. V treh dneh smo lahko spremljali pestre dvoboje v kategorijah do 11, 13, 15 in 19 let. V zadnji, najprestižnejši kategoriji, je med moškimi posamično slavil Tamás Madarász z Madžarske, pri ženskah je naslov osvojila Pavlina Krpatová s Češke. V moških dvojicah sta slavila Slovenca Miha Ivančič in Tilen Zalar, pri ženskah pa Čehinji Veronika Kubečkova in Veronika Ostra.

Zmage v mlajših posamičnih kategorijah: v U15 je slavil Domen Lonzarič (BK Branik), pri dekletih pa Réka Madarász (OSC Budapest); v U13 pri fantih je najboljši bil Miha Masten (BK Branik), pri dekletih pa Renata Podhorszky z madžarskega kluba Vizművék Budapest; v najmlajši kategoriji je, kot že omenjeno, slavil madžarski igralec Tóth, pri dekletih pa Lina Pipan iz BK Medvode. Uvrstitve najboljših treh po kategorijah: http://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=A4504C93-48F4-4566-9652-B919C7F98C61

Od domačinov se je po pričakovanjih najbolje odrezal Anel Hac Györköš, ki se je v kategoriji 11-letnikov uvrstil v finale, vendar tam izgubil od Madžara Kristofa Tótha na 6 in 13. Pri dekletih je Maša Doler nastopila v polfinalu ženskih dvojic (U19), vendar ji skupaj s sotekmovalko Arabelo Alt (BK Ljutomer ) ni uspel preboj v finale. V četrtfinale se je uvrstil Nejc Šendlinger, ki je izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja Madarászu z 12:21 in 10:21. Nejc in Vito Hozjan sta se pri moških dvojicah prav tako uvrstila v četrtfinale, kjer pa sta premoč moral priznati madžarski navezi Granat/Halasz, ki sta bila boljša z 21: 19 in 21:17. Kot zanimivost naj omenimo še nastope naših najmlajših tekmovalcev, ki so sploh prvič nastopili na turnirju, gre za otroke, stare od 6 do 11 let, ki so s treningi pričeli lani oktobra in so na tako na letošnji Srebrni žogici doživeli svoj “tekmovalni krst”.

Trener Denis Pešehonov: “Zadovoljen sem z igro naših igralcev, glede uvrstitev pa sem pričakoval nekaj več, predvsem v starejših kategorijah. Kljub temu bi pohvalil igro Nejca, ki se je uvrstil med osem najboljših, saj je naletel prav na nosilca Madarásza, tesno sta izgubila tudi skupaj z Vitom v dvojicah. V U13 je šlo po pričakovanjih, kjer so vsi igrali zelo borbeno, ključno pa je, da si na takih tekmah naberejo izkušenj, predvsem pa morajo vztrajati ter pridobivati na tehniki in kondiciji. Anel je brez težav prišel do finala, kjer pa so se v tekmi proti Madžaru pokazala njegove pomanjkljivosti, ki jih bomo v prihodnje skušali odpraviti. Nasploh na takem turnirju ni pomemben rezultat, pač pa kakovost igre.”

Predsednik kluba Bojan Sekereš: “Uspešno smo izpeljali tudi ta turnir, gre za eno številčnejših Srebrnih žogic. Po mojih pogovorih z udeleženci so bili vsi zadovoljni, z nekaterimi smo se dogovorili že za turnir prihodnje leto, ki bo v podobnem terminu. Izkazalo se je sicer, da smo v sobotnem delu imeli preveč tekem, zato bi v prihodnje bilo vseeno dobro, da bi igrali tudi v dvorani DOŠ I. Sicer pa upam, da bomo tudi v bodoče tako uspešni pri organizaciji.”

Podrobnejši rezultati: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=A4504C93-48F4-4566-9652-B919C7F98C61

IMG_1284 IMG_1288 IMG_1303 PageLines- IMG_1270.JPG