Press "Enter" to skip to content

Anel najboljši med posamezniki

Pretekli konec tedna se je v Zgornji Kungoti odvijal 2. AB turnir za posameznike in dvojice v sezoni 2022. Tekmovanja sta se udeležila tudi Nika Bedič in Anel Hac Györköš.

Nika je nastopila v vseh treh kategorijah. V mešanih dvojicah je tekmovala skupaj z Anelom, s katerim sta se uvrstila v polfinale. Tam sta izgubila proti kasnejšima zmagovalcema turnirja, Zoji Novak in Mihi Ivaniču (BK BIT in BK Medvode). V tekmi za tretje mesto pa sta bila od njiju boljša Špela in Gregor Alič (BK Olimpija), kar je za Niko in Anela pomenilo končno četrto mesto v mešanih dvojicah.

V ženskih dvojicah si je Nika skupaj z Zojo Novak priigrala bronasto medaljo. V polfinalu sta dekleti izgubili proti navezi Alič/Jordan (21-14 in 21-13). V boju za tretje mesto sta bili boljši od Kare Zorman in Lee Križman ter si tako zagotovili medaljo na turnirju.

Nika pa je bila najuspešnejša med posameznicami, kjer se je prebila vse do finala. Zmago na tekmovanju ji je preprečila Anja Blazina, ki je bila v finalu boljša z 21-8 in 21-18. Nika je tekmovanje tako zaključila z enim četrtim mestom, bronasto ter srebrno kolajno.

Anel je v moških dvojicah nastopil skupaj z Andražem Pungartnikom (BK Kungota). Fanta sta izgubila proti mariborski navezi Ferk/Lonzarič ter se uvrstila med najboljših osem parov na tekmovanju.

Med posamezniki pa je bil Anel izvrsten. Najprej je v skupini B premagal vse nasprotnike in se kot prvi v skupini prebil v glavni del tekmovanja, kjer je v polfinalu uspešno nastopil proti Juriju Rudolfu (BK Branik). V finalu pa se je pomeril z Blažem Smrkoljem (BK Ljubljana), ki je sicer nudil dober odpor, a je bil po treh nizih Anel boljši. Tako je domov odnesel zlato medaljo med posamezniki na B turnirju.

Čestitke Niki in Anelu za odličen dosežek!