Press "Enter" to skip to content

Adria U17 in Adria Youth International 2022

Iva Koša in Tija Horvat sta ta konec tedna preživeli na Hrvašem. V obmorski Opatiji sta se hkrati odvijala dva turnirja. Iva je nastopila na Adria U17 International 2022, Tija pa na Adria Youth International 2022. Obe sta nastopili v vseh treh kategorijah.

Iva je v igri posamezno in igri dekliških dvojic izpadla v prvem krogu. Med posameznicami je bila od nje boljša Slovakinja Lea Kyselicova, in sicer z rezultatom 21-14 in 22-20.
Dekleti sta se ponovno srečali v dvojicah. Iva je s Kungočanko Vesno Halič prikazala dobro igro. Oba niza sta bila zelo napeta, a žal sta šla oba v korist slovaške dvojice Kyselicova/Vasatova (24-22, 24-22). Iva je najboljši rezultat dosegla v mešanih dvojicah, kjer je bil njen partner Vid Koščak. Par je najprej premagal češko navezo Niedermayerova/Havliček (21-16, 21-11), nato pa se pomeril proti Belgijcema Boonen in Huberty. Belgijca sta bila boljša v dveh nizih (21-12 in 22-20).

Tija se je med posameznicami do 15 let najprej pomerila v skupinskem delu, kjer je z dvema zmagama in enim porazom končala na drugem mestu v skupini. Tekmovanje med posameznicami je tukaj zaključila, saj se je v glavni del tekmovanja uvrstila le prvouvrščena iz skupine. Tija je bila boljša od dveh nasprotnic, Kvetoslave Sopkove (Slovaška) in Marie Mitchell (Anglija).
V dekliških in mešanih dvojicah pa se je Tija uvrstila med najboljših 16 na turnirju. V dekliških dvojicah je nastopila skupaj s Tinkaro Alič. V prvem krogu sta bili boljši od Fruehaufove (Češka) in Koblerjeve (Italija) z rezultatom 21-17, 21-17. V drugem krogu sta se odlično borili, odigrali tri nize, a je odločilni žal šel v korist češke naveze Mikešova/Turonova (16-21, 21-19, 21-17).
V mešanih dvojicah pa je Tija tekmovala skupaj z Maksom-Ianom Mattiasom. Par je v prvem in drugem krogu zmagal brez večjih težav. V tretjem krogu pa sta Tija še enkrat naletela na Mario Mitchell, tokrat s partnerjem Jayadityem Kumarjem. Na tej tekmi je zmaga šla v roke Marie in Jayaditya, boljša sta bila z 21-19, 21-17.

Dekletoma čestitamo za borbenost in dobre uvrstitve!