Press "Enter" to skip to content

66. državno prvenstvo Republike Slovenije za posameznike in dvojice

Pretekli konec tedna je v Zgornji Kungoti potekalo 66. državno prvenstvo RS za posameznike in dvojice. Naš klub sta zastopala dva predstavnika, in sicer Nika Bedič in Nejc Šendlinger. Nika se je pomerila v vseh treh disciplinah, Nejc pa v eni.

Nika se je najprej pomerila v igri mešanih dvojic. S partnerjem Žigo Podgorškom sta klonila v prvem krogu, in sicer proti štajerski navezi Zorman/Klančar (21-15, 21-16). Naslednja je bila igra posamezno. Nika je odigrala zelo napeto tekmo proti dobro znani tekmici Anji Blazini. V prvem nizu je bila Ljubljančanka boljša z 21-11, nato je Nika v drugem prevzela pobudo in niz dobila z 21-16. Žal se je v tretjem nizu spet boljše znašla Anja (21-11). Nika je tekmovanje tako zaključila med najboljših 16 posameznic. V igri dvojic je na igrišče stopila s partnerko Kim Matovič (BK Konex). Dekleti sta odigrali tekmo proti kasnejšima novima/starima državnima prvakinjama, sestrama Izi in Lii Šalehar. Dekleti sta se sicer dobro upirali, a sestrska naveza je tekmo dobila z 21-12 in 21-16. Nika in Kim sta tekmovanje zaključili v drugem krogu, uvrstili sta se na končno 5. mesto.

Nejc se je pomeril samo v igri moških dvojic, kjer je nastopil skupaj z Aljažem Ferkom (BK Branik). Nejc in Aljaž sta odigrala zanimiv in napet dvoboj proti navezi Simon Skok/Miha Plevnik Pirkmajer. V prvem nizu sta bila boljša in niz sta dobila z rezultatom 21-17. Nato pa sta v drugem in tretjem nizu Ljubljančana prevzela pobudo in dobila tekmo (21-16, 21-14). Za Nejca in Aljaža je to pomenilo uvrstitev med najboljših 16 dvojic.

Čestitke Niki in Nejcu za prikazano borbenost!

Vse rezultate lahko najdete tukaj.