Press "Enter" to skip to content

Sven in Zala domov s srebrom

Danes se je v Slovenj Gradcu odvijal 1. turnir do 13 let za posameznike in dvojice. Tudi naš klub je tam imel svoje predstavnike.

Pika Breznik, Zala Nemeš, Mia Oletič so tekmovale v jakostni kategoriji B. V skupinskem delu je Pika premagala vse nasprotnice ter se uvrstila v glavni del tekmovanja. Tam se je v prvem krogu pomerila s Piko Škrlj (BK Mirna), ki je bila boljša z 15-9 in 15-5. Mia je v skupini dvakrat zmagala in enkrat izgubila. Žal to ni bilo dovolj za preboj naprej. Najuspešnejša med njimi je bila Zala Nemeš, ki je v skupini premagala vse nasprotnice in je dobro nadaljevala tudi v glavnem delu tekmovanja. Po napeti četrtfinalni tekmi, ki jo je dobila z 8-15, 15-11 in 15-11, je bila uspešna še v polfinalu. V finalu pa je Zala naletela na preveliko oviro, ki jo je predstavljala Tihana Mavriček (BK Medvedgrad).

V jakostni kategoriji A so nastopale Iza Soldat, Neža Žitek in Kaja Utroša. Neža je odigrala tekmo proti Jeleni Čović (BK Medvedgrad), ki je bila močnejša od Neže. Iza je izgubila proti Mili Vrhovnik, kasnejši zmagovalki turnirja (15-9, 15-12). Med najboljših osem, natančneje na 7. mesto, pa se je uvrstila Kaja Utroša, ki je morala največ vztrajnosti in potrpežljivosti pokazati na zadnji tekmi, na kateri je proti Evi Juliji Smolčnik (ŠD Sele-Vrhe) odigrala tri napete nize in tekmo dobila.

Dekleta so združila moči za igro dekliških dvojic. Dvojica Breznik/Soldat je bila brez poraza v skupinskem delu, prav tako tudi dvojica Utroša/Žitek, dvojica Nemeš/Oletič pa je napredovala z eno zmago in enim porazom. V glavnem delu tekmovanja sta Utroševa in Žitkova izgubili proti hrvaški dvojici Mavriček/Čović. Naveza Breznik/Soldat je odigrala tekmo proti navezi Božnik/Mustafić (BK Mengeš/ŠD Sele-Vrhe), žal neuspešno. Dvojica Nemeš/Oletič pa je morala priznati premoč kasnejšima zmagovalkama turnirja, Sari Bregar in Mili Vrhovnik (BK Mengeš).

Imeli pa smo tudi enega predstavnika med fanti. To je bil Sven Pahor. Med posamezniki se je Sven uvrstil med najboljših 8. Izgubil je proti kasnejšemu finalistu in drugouvrščenemu na turnirju, Žanu Skarlovniku (ŠD Sele-Vrhe).
V dvojicah je združil moči z Janom Hotkom (BK Pišece) in fanta sta bila postavljena za prva nosilca turnirja. Do polfinala nista imela večjih težav. V polfinalu pa sta odigrala zelo napeto tekmo (17-18, 15-11 in 16-14 ) ter na srečo končala na zmagovalni strani. Napeto pa je bilo tudi finale, v katerem pa sta žal bila Rok Halič in Mark Pogačar boljša. Sven in Jan sta se domov vrnila s srebrno medaljo.

Čestitke vsem našim tekmovalcem!

Vse rezultate najdete tukaj.