Press "Enter" to skip to content

V Varaždinu osvojili številne kolajne

Včeraj so tekmovali tudi naši rekreativci. Odpravili so se na rekreativni turnir v Varaždin in se domov so se vrnili s številnimi kolajnami.
Nastopili so Karina Sekereš, Bojan Sekereš, Simon Kezele, Sašo Krajnc, Eldin Agić, Mitja Sekereš, Simon Sobočan, Miran Dominko in Maša Doler. Tekmovalci poročajo o prijetni izkušnji in odlični organizaciji tekmovanja – zaradi velikega števila tekmovalcev so tekme igrali na 20-ih igriščih!

Najuspešnejša med vsemi je bila Maša Doler, ki si je priigrala tri zlate medalje. Med ženskami posamezno v jakostni kategoriji A je Maša premagala vse nasprotnice. Nekaj težav ji je v polfinalu povzročila Hrvatica Laura Horvat (6-15, 15-13, 15-11), na preostalih tekmah pa je bila pot do zmage enostavnejša.
Na najvišjo stopničko je stopila tudi v igri ženskih dvojic v jakostni kategoriji A. Njena partnerka je bila Goga Senicic. Na polfinalni tekmi ženski nista imeli večjega dela, a to se je spremenilo v finalu. Le-to je bilo dolg in napet dvoboj, ki se je na koncu končal v korist naše tekmovalke (15-13, 13-15, 15-13).
V igri mešanih dvojic sta združila moči s Simonom Kezelejem. Maša in Simon sta se z dvema zmagama in enim porazom prebila iz skupinskega v glavni del tekmovanja, kjer sta nato precej suvereno zmagala tako polfinale kot tudi finale.

Simon se je pomeril tudi v igri moških dvojic v jakostni kategoriji B. Njegov partner je bil klubski kolega Sašo Krajnc. Moška sta najprej zmagala na vseh tekmah v skupinskem delu, nato pa v glavnem prišla vse do finala. Tam sta jima zmago preprečila Hrvata Josip Bašić in Mario Mineta Janković (15-8, 15-9).

V igrih moških dvojic sta nastopila tudi Eldin Agić in Mitja Sekereš, vendar v jakostni kategoriji C. Tekmovanje sta zaključila med najboljših 16.

Mitja se tekmoval tudi med posamezniki, in sicer v jakostni kategoriji B. Mitja je v skupini C premagal vse nasprotnike ter se uvrstil v nadaljnji del tekmovanja. Uspešno se je prebil vse do polfinala, kjer je moral priznati premoč Tilna Markuna (Slovenija). Mitja je uvodni niz dobil, nato je napeti drugi niz pripadel Markunu, ki je bil v tretjem še malce bolj prepričljiv. Mitja se je domov vrnil z bronom.

Na igriščih smo lahko zasledili še dva Sekereša, in sicer Karina in Bojan. Skupaj sta tekmovala v igri mešanih dvojic v jakostni kategoriji C. V skupini sta premagala vse nasprotnike, nato pa se prebila vse do polfinala. Tudi tam se nista zlahka vdala, poskrbela sta, da sta si nasprotnika Hrvata Vukova in Škiljić dodobra namučila za zmago.

Imeli smo še eno moško dvojico v jakostni kategoriji D. Miran Dominko in Simon Sobočan sta skupaj nastopila, se uspešno prebila iz skupine vse do polfinala. V polfinalu sta odigrala zelo napeto tekmo, ki se je žal končala v korist nasprotnikov iz Hrvaške, dvojice Dauntanec/Vucikuja (17-15, 15-13).

Uspeh naših tekmovalcev je izjemen, saj je na tekmovanju nastopilo vse skupaj približno 270 tekmovalcev iz Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Slovenije.

Iskrene čestitke vsem, še posebej pa dobitnikom medalj! 🙂

Vse rezultate najdete tukaj.