Press "Enter" to skip to content

Sobota polna medalj!

Včeraj je v Mengšu potekal 1. turnir do 13 in 19 let v sezoni 2023. Do 13 let so nastopali Pika Breznik, Naja Horvat, Sven Pahor, Iza Soldat, Tian Somi, Kaja Utroša, Zupanič Samo in Neža Žitek, do 19 let pa Nika Bedič, Oletič Hana in Iva Koša.

Pri fantih posamezno do 13 let so nas fantje zastopali v kategoriji A in B. Sven Pahor je tekmoval v kategoriji A in tekmovanje zaključil na 9. mestu. Od njega je bil boljši Tristan Gornjec iz ŠD Sele-Vrhe (11-9 in 11-9).
V kategoriji B smo imeli dva predstavnika. To sta bila Tian Somi in Samo Zupanič. Tian se je prebil vse do četrtfinala, kjer je nato od njega bil boljši domačin Mark Pogačar (11-5 in 11-4). Korak dlje, torej v polfinale, je uspelo Samu. V četrtfinalu je po napetem dvoboju premagal Blaža Kosca iz Medvod (12-10, 9-11 in 12-10). V polfinalu je dobil nasprotnika iz BK Medvedgrada, Vida Novaka (pol Lendavčana), ki je bil boljši z 11-1 in 11-7. V boju za tretje mesto je tako kot Tian klonil proti Marku Pogačarju in si prislužil odlično 4. mesto.

Fantje so tekmovali tudi v fantovskih dvojicah. Tian in Samo sta tukaj združila moči, a žal sta tekmovanje po dveh porazih zaključila že v skupinskem delu. Svenu in njegovemu partnerju Janu Hotku pa je uspel preboj v glavni del tekmovanja, kjer sta prišla vse do polfinala. Tukaj sta odigrala zanimivo tekmo, ki se je začela s porazom 11-1. A fanta to ni ustavilo, v drugem nizu sta dala v višjo prestavo in nasprotnika premagala (13-11). Žal pa sta na koncu vseeno izgubila proti kasnejšima zmagovalcema turnija, Dinu Mašiću in Boru Zaletelu iz Ljubljane, BK Bit (11-1, 11-13, 11-7). V tekmi za tretje mesto je želja po kolajni še živela in fanta sta zbrala moči ter si jo tudi prislužila.

Nič manj pa niso bila uspešna naša dekleta. Naja Horvat se je v kategoriji A ponovno zavihtela na sam vrh, ponovno brez izgubljenega niza. Še največ točk proti Naji je dosegla druga finalistka, domačinka Sara Bregar. A ko je Naja dvignila tempo igre, nasprotnica ni imela pravega odgovora in rezultat finala je bil 21-17 in 21-9.


Še dve kolajni pa sta si v kategoriji B prislužili Kaja Utroša in Iza Soldat. Iza je tekmovanje pričela v glavnem delu tekmovanja in uvrstila se je v polfinale. Tam je naletela na nepremagljivo oviro, Jeleno Čovič (BK Medvedgrad). Po tej tekmi jo je čakal še boj za tretje mesto, v katerem je bila uspešna in si okrog vratu nadela bronasto medaljo. Kaji pa je včeraj uspelo priti kar v finale. V polfinalu je odigrala napeto tekmo proti Piki Škrlj (BK Mirna), ki se je po treh nizih končala v korist naše Kaje. V finalu pa je bila tudi za njo premočna Jelena Čović, in sicer z rezultatom 21-8 in 21-5. V tej kategoriji sta nastopili tudi Neža in Pika. Pika je tekmovanje zaključila v skupinskem delu, Neža pa šele v glavnem, kjer je bila od nje boljša prav klubska kolegica Kaja Utroša. Neža je tekmovanje tako zaključila na 5. mestu.

Dekleta pa so na stopničke stopila tudi v igri dekliških dvojic. Naja in Iza sta tokrat našli pot do polfinala, kjer sta jima načrte prekrižali domačinki Sara Bregar in Mila Vrhovnik (12-10 in 11-8). Dekleti nista vrgli puške v koruzo, ampak napeli moči ter v boju za končno 3. mesto tudi zmagali.

Ne, nismo še končali z uspešnimi nastopi! Tudi naša starejša dekleta so včeraj uspešno zastopala barve kluba. Hana Oletič je tekmovanje med posameznicami z eno zmago in enim porazom zaključila v skupinskem delu. Iva in Nika pa sta nastopili v glavnem delu. Naši dekleti sta v polfinalu morali odigrati ena proti drugi, kar je pomenilo napredovanje Nike v finale in borbo Ive za tretje mesto. Nasprotnica Nike v polfinalu je bila vsem dobro znana Anja Blazina, ki je tudi tokrat potrdila svojo premoč nad nasprotnicami. Iva je v tekmi za tretje mesto igrala proti Tinkari Alič iz BK Olimpije, katero je premagala v dveh nizih (21-10 in 21-10).

Nika si je še eno srebrno kolajno priigrala v igri mešanih dvojic. S partnerjem Žigo Podgorškom (BK Medvode) sta brez večjih težav prišla do finala. Tam sta po treh napetih nizih izgubila proti ljubljansko-mirnski navezi Blazina/Koščak (19-21, 21-15, 21-17).
Iva je tokrat tekmovala skupaj s Timom Škrljem, s katerim sta tekmovanje zaključila na 5. mestu, ko sta ju premagala kasnejša zmagovalca Blazina/Koščak.

Iskrene čestitke vsem za borbenost, še posebej pa dobitnikom medalj!

Vse  rezultate najdete tukaj.