Press "Enter" to skip to content

Naši tekmovalci uspešni do 13 in 19 let

Včeraj se je v Lendavi, natančneje v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava, odvijal 3. turnir do 13 let za posameznike in dvojice ter 2. turnir do 19 let za posameznike in mešane dvojice. Skupaj je nastopilo 87 tekmovalcev iz številnih slovenskih klubov. Naš klub so zastopali Nika Bedič, Iva Koša, Tija Horvat, Anel Hac Györköš, Naja Horvat, Sven Pahor, Črt Soldat, Iza Soldat, Neža Žitek, Jaka Horvat, Samo Zupanič, Tian Somi, Matjaž Plevel in Zala Nemeš.

Pri fantih do 13 let so med posamezniki naši fantje nastopali v kategoriji B. Preboj iz skupinskega dela je uspel Sven Pahorju in Matjažu Plevelu. V prvem krogu glavnega dela tekmovanja sta se srečala prav Sven in Matjaž. Klubski dvoboj je Matjaž dobil z rezultatom 7-11, 11-8 in 11-3. V drugem krogu pa je Matjaž naletel na kasnejšega zmagovalca turnirja, Bora Zaletela. Bor je zmagal v dveh nizih (11-8 in 11-5).

Pri dekletih do 13 v kategoriji A je bila Naja Horvat suverena na poti do zmage. Naja nasprotnicam ni oddala niti enega niza ter si prepričljivo zagotovila zlato kolajno. Najprej je premagala Vrčkovnik Evo iz BK Karizme (11-4, 11-4), nato Medvoščanko Tito Strušnik (11-8, 11-4) ter v finalu še Ilhano Mustafić (21-8, 21-8).

Med dekleti, ki so nastopala v kategoriji B, pa je bila najuspešnejša Iza Soldat, kateri se je uspelo uvrstiti v glavni del tekmovanja. Tekmovanje je zaključila med najboljših 8. Na tekmi za vstop v polfinale jo je premagala Zarja Žlebnik (BK Ljubljana).

Matjaž Plevel in Sven Pahor sta se po uvrstitvi na prvo mesto v skupini C uvrstila v glavni del tekmovanja v fantovskih dvojicah do 13 let. V prvem krogu glavnega dela sta odigrala tekmo proti Dinu Mašiću in TImu Bregarju. Žal sta Mašić in Bregar predstavljala preveliko oviro za naša fanta (11-3, 11-5) in kasneje tudi za vse ostale nasprotnike ter tako postala zmagovalca turnirja.

V dekliških dvojicah do 13 let sta se odlično odrezali Naja Horvat in Iza Soldat. Dekleti sta se zavihteli na drugo mesto. Dekleti sta na poti do finala odigrali dve napeti tekmi in obakrat končali na zmagovalni strani, žal pa je nato v finalu zmanjkalo moči, da bi to ponovili. Na finalni tekmi sta bili boljši Alma Ahmetovič in Eva Vrčkovnik (BK Karizma).

Predstavnike smo imeli tudi na turnirju do 19 let. Med posamezniki je nastopil Anel Hac Györöš. Anel je tekmovanje zaključil na 5. mestu, ko je po napetem boju v treh nizih moral priznati premoč Janu Krumpaku (BK Bit).

Med dekleti do 19 let smo imeli več predstavnic. To so bile Nika Bedič, Iva Koša in Tija Horvat. Nika in Iva sta tekmovanje po skupinskem delu nadaljevali v glavnem delu tekmovanja. V polfinalu sta se pomerili prav med sabo. V finale se je uspelo uvrstiti Niki, ki je nato morala priznati premoč Ljubljančanki Anji Blazina (21-5, 21-16).

V mešanih dvojicah do 19 let pa sta si kolajno priborila Tija Horvat in Anel Hac Györöš. Tija in Anel sta v skupinskem delu premagala vse nasprotnike. Med njima sta bila tudi kasnejša zmagovalca turnirja, Anja Blazina in Tadej Jelenc. Tija in Anel sta v skupinskem delu zmagovalni par premagala v treh napetih nizih (21-17, 17-21, 20-22). Tega pa žal v finalu glavnega dela nista uspela ponoviti. Ljubljansko-medvoška naveza je bila tam boljša in zmagala turnir z rezultatom 21-18, 21-11. Na tretjem mestu pa je bila še Nika Bedič skupaj z Janom Krumpakom.

Čestitke vsem našim za prikazano borbenost in odlične rezultate!

Vse rezultate najdete na tej povezavi.