Press "Enter" to skip to content

Poletni intervju z Luko Petričem

 

Dobro smo že zakorakali v poletje. Za naše badmintonske igralce to pomeni malce aktivnega počitka preden se ponovno vrnejo na treninge in tekmovanja.
Že kmalu vas bomo zasuli s slikami iz priprav, klubskih treningov in tekmovanj, do takrat pa smo za vas pripravili en kratek intervju z našim glavnim trenerjem, Luko Petričem.

  1. Kako si zadovoljen z napredkom pri igralcih in rezultati?

Z napredkom igralcev sem zelo zadovoljen, o čemer pričajo tudi rezultati, saj imamo v vsaki kategoriji vsaj enega igralca v vrhu, poleg tega smo v vrhu tudi kot ekipa.

  1. Sezona po novem ne traja več od septembra do septembra, temveč glede na koledarsko leto. Kako uspešni ste (trener in igralci) ob doseganju zastavljenih ciljev za 2022?

To je res, ampak kljub vsemu je pri nas sezona razdeljena na spomladanski in jesenski del in sledi šolskemu letu, tako da smo ravnokar v času počitnic in dopustov. Večino ciljev smo dosegli, naj omenim samo največjega, 2. mesto na državnem ekipnem prvenstvu do 19 let, kar pomeni, da nismo samo močni posamezniki, ampak smo močni tudi kot ekipa.

  1. Dva od ciljev, ki si ju omenil septembra sta bila »Moji cilji kot trener so, da bi čim več otrok igralo badminton in da bi nekega dne premagali svojega trenerja« – ali se je že našel junak, ki je premagal izkušenega trenerja?

Žal še ne, je pa veliko otrok začelo igrati badminton, tako da v nekaj letih jim bo zagotovo uspelo.

  1. Katere cilje želite trener in igralci doseči do konca leta 2022?

Najprej nas čakajo dolge priprave na jesenski del sezone, nato pa največja tekmovanja, evropsko veteransko prvenstvo, evropsko mladinsko prvenstvo in evropsko prvenstvo do 15 let, s katerih bi se radi vrnili z vsaj eno medaljo.

Hvala za odgovore Luka!

Luko smo prosili tudi za pesem za motivacijo igralcev (in vseh ostalih) v teh vročih dneh. Uživajte v energiji tega hita!