Press "Enter" to skip to content

Lendavska dekleta zlata!

17. Srebrna žogica se je včeraj s podelitvijo nagrad najboljšim tekmovalcem zaključila. Tudi letošnje tekmovanje je postreglo z borbenostjo in zanimivimi dvoboji.

Na tekmovanju je nastopilo 110 tekmovalcev iz Hrvaške, Češke in Slovenije. Naš klub pa so zastopali Sven Pahor, Tian Somi, Samo Zupanič, Jaka Horvat, Evian Wolf, Kaja Utroša, Neža Žitek, Iza Soldat, Naja Horvat, Mia Oletič, Hana Oletič, Iva Koša, Kaja Litrop, Tija Horvat, Črt Soldat in Timotej Jablanovec.

V kategoriji fantov do 11 let so nastopili Tian Somi, Samo Zupanič, Jaka Horvat in Sven Pahor. Slednji se je med posamezniki uspešno prebil iz skupinskega dela tekmovanja in preskočil vse ovire do polfinala. Tam pa je moral priznati premoč Tinetu Periču Marovtu (BK Medvode), ki je bil od njega boljši z 22-20 in 21-7. Sven je nastopil tudi v dvojicah, a v starostni kategoriji do 13 let. Tam je tekmovanje zaključil na 5. mestu.
Zmagovalec med posamezniki je postal Tjaž Novak Lešnik (ŠD Sele-Vrhe), na drugem mestu je končal Tine Perič Marovt, tretje mesto pa si je s Svenom delil Jan Hotko (BK Pišece).

V kategoriji do 13 let je nastopil Evian Wolf. V dvojicah je tekmoval skupaj s Filipom Radovičem (BK Branik), a sta žal izgubila že v prvem krogu tekmovanja. Med posamezniki se je uspešno prebil iz skupinskega dela tekmovanja, a je nato žal tako kot v dvojicah že v prvem krogu zaključil tekmovanje.
Zmagovalec turnirja je postal Tim Bregar (BK Mengeš). Na drugo mesto se je zavihtel Maks Trampuž (BK Konex) in na tretjem sta tekmovanje zaključila Din Mašić (BK Medvode) in Albert Knazovcik (Češka).

Pri dekletih so v kategoriji do 11 let nastopile Kaja Utroša, Iza Soldat in Neža Žitek. Dekleta so tekmovanje zaključila v skupinskem delu tekmovanja.
Zmagovalka turnirja je postala Sara Bregar (BK Mengeš), srebrna je postala njena klubska kolegica Mila Vrhovnik, bron pa sta si razdelili Vita Oven in Leila Sambolec (obe BK Mirna).

V kategoriji do 13 let sta med posameznicami tekmovali Naja Horvat in Mia Oletič. Mia je tekmovanje zaključila v skupinskem delu. Naja pa vse do polfinala ni imela večjih težav, tam pa je naletela na nasprotnico iz Hrvaške, Teo Rebesco, ki je predstavljala preveliko oviro. Kljub odlični igri, je morala priznati premoč južne sosede.
Rebescova je postala tudi zmagovalka 17. Srebrne žogice do 13 let, ko je v finalu po izredno napetem finalu premagala klubsko kolegico, Hrvatico Majo Pranić. Rezultat tekme je bil 20-22, 21-14, 25-23 v korist Rebescove. Tretje mesto je pripadlo še Almi Ahmetovič (BK Karizma).

Hrvatici Rebescova in Pranićeva sta moči združili v igri dvojic in prepričljivo dobili turnir. Na drugem mestu sta bili Alma Ahmetovič in Eva Vrčkovnik (obe BK Karizma). Tretje mesto sta si delila dva para – Stropnik/Hudnik (ŠD Sele-Vrhe) in Mustafić/Pongrac (BK Karizma).
Iz našega kluba so v dvojicah tekmovale Kaja Utroša in Neža Žitek, ki sta izgubili v prvem kolu ter Mia Oletič skupaj z Emo Radovič (BK Branik), ki sta tekmovanje zaključili na 5. mestu.

V kategoriji do 15 let je nastopil Črt Soldat. Uspelo se mu je uvrstiti v glavni del tekmovanja. Tam je bil v prvem krogu od njega boljši Matyaš Puffr (SKB Češky Krumlov).
Zmagovalec turnirja je postal Daniel Čada (Češka), ko je v finalu premagal tekmovalca iz Mirne Tima Anzlja. Bron sta si razdelila Maks Mattias (BK Bit) in Miha Sučič (BK Konex).

 

V igri dvojic pa sta Mattias in Anzelj združila moči in ugnala vse nasprotnike. Finale je bil izredno napet. Tretji niz se je zaključil z rezultatom 24-22. V finalu sta bila boljša od že prej omenjenih Čehov, ki sta prav tako združila moči, Čade in Puffra. Na tretjem mestu smo videli Roka Strelca (BK Kungota) in Miho Sučiča ter Jakova Peršeta (Hrvaška) in Jana Vranceta (ŠD Sele-Vrhe).
Tudi naš Črt je odigral tekmo dvojic. Njegov partner je bil Erik Kuprivec (BK Branik). Fanta sta izgubila prav proti tretjeuvrščenima Peršetu in Vrancetu.

Pri dekletih do 15 let smo na najvišji stopnički lahko videli našo Tijo Horvat. Tija je bila bistveno boljša od vseh nasprotnic, izgubila ni niti enega niza. V finalu je bila boljša od še ene Slovenke, Lane Livk (BK Mirna). Tretje mesto sta si razdelili Maja Mavec (BK Konex) in Jelena Karapandža (Hrvaška).


V dvojicah smo videli zmago sestrske naveze Horvat/Horvat. Tija in Naja nista imeli prave konkurence in sta se prepričljivo zavihteli na prvo mesto. Srebrni sta postali Karapandžova in Zaletelova (BK Bit). Bron je pripadel dvema paroma – Kure/Slanič (BK Branik) in Mavec/Zukanovič (BK Konex).

Pri fantih do 17 let smo imeli enega predstavnika, in sicer Timoteja Jablanovca. Timotej je nastop zaključil v skupinskem delu.
Zmagovalec do 17 let je postal Tim Škrlj (BK Mirna). V finalu je odigral proti klubskemu kolegu Tevžu Orniku. Tretje mesto sta si razdelila Ivan Šamija (Hrvaška) in Matevž Pštifter (ŠD Sele-Vrhe).

Mirnska fanta sta v dvojicah nastopila skupaj in Škrlj si je priigral še eno zlato medaljo. Do medalje sta prišla po nekaj napetih dvobojih. V finalu sta jima nekaj preglavic povzročila Pštifter in Jovan (ŠD Sele-Vrhe). Rezultat tekme je bil 21-17, 18-21 in 21-11 v korist dolenjske naveze. Bron je šel na Hrvaško k navezi Šamija/Kosor in pa v Maribor k navezi Bastič/Jecelj.

Pri dekletih do 17 let so nastopile Iva Koša, Hana Oletič in Kaja Litrop. Slednji se v glavni del turnirja nista uvrstili, Iva pa se je prebila vse do vrha. Tako v skupinskem kot tudi glavnem delu tekmovanja ni imela večjih težav. Zadnjo oviro do zmage je predstavljala Ema Korenin (BK Konex), a Iva je odlično opravila in prepričljivo zabeležila zmago. Na tretjem mestu sta zaključili dve mirnski dekleti, Zara Šenica in Neža Krištof.

V igri dvojic smo videli dva lendavska para. Iva Koša in Tija Horvat sta postali zmagovalki, ko sta v finalu premagali navezo Korenin/Krištof. Na tretjem mestu pa smo videli drugi lendavski par, Litrop/Oletič, ter dolenjski par Šenica/Livk.

Čestitke vsem nastopajočim!