Press "Enter" to skip to content

50 let badmintona v Lendavi

V petek, 20. 5. 2022, smo se zbrali s prav posebnim namenom – proslavili smo 50 let badmintona v Lendavi!
Klub je 50 let praznoval že lani. Ker pa so nam razmere lansko leto onemogočale druženje v živo, smo dogodek organizirali letos in se na njem sprehodili po poti spominov.

Uvodni govor je pripadel aktualnemu županu, Ivanu Koncutu. Njegov spomin seže daleč, vse do samih začetkov in ustanovitve kluba. Ustanovitelj kluba je bil Viljem Sekereš, oče aktualnega predsednika kluba Bojana Sekereša. Župan se je zahvalil vsem, ki aktivno pomagajo v klubu in spodbujajo mlade generacije, ki leto za letom nizajo zavidljive rezultate. Poleg tega je pohvalil organizacijo in izvedbo velikih tekmovanj, ki jih je BK Mladost izpeljala v vseh teh letih. Posebej izpostavljeno je bilo mednarodno člansko tekmovanje, na katerem je nastopilo več kot 100 tekmovalcev iz 33 držav. Nazadnje pa je omenil tudi vzpostavitev sodelovanja med Lendavo in češkim Plznom, ki se je začelo prav z našim klubom.

Nato je besedo prevzel predsednik Športne zveze Lendava, Andrej Matjašec, ki je pohvalil zavidljive rezultate na domači in mednarodni ravni. Svoj govor je zaključil z mislijo: “Društvo nisem jaz, društvo niste vi, društvo smo mi vsi in kakšno bo, je odvisno od nas vseh, naših dejanj, ravnanj in povezovanj.”

Kot zadnji je bil govornik aktualni predsednik kluba, Bojan Sekereš. Dejal je, da je bil zelo vesel dobrega odziva na vabilo. Zbrali smo se v res lepem številu. Zahvalil se je vsem, ki so kadarkoli kakorkoli prispevali k delovanju kluba. Posebej je izpostavil nekdanjega trenerja Denisa Pešehonova in sedanjega trenerja Luko Petriča, ki sta s svojim strokovnim znanjem dobro podprla naše igralce.

Po govoru sta posebno darilo prejela tudi najstarejša prisotna člana, Drago Karakatič in Ladislav Pucko.

50 let spominov, 50 let zmag in porazov, 50 let vseživljenjskih poznanstev in prijateljstev, 50 let treningov in tekmovanj, 50 let raznoraznih dogodivščin – nekatere od teh je uspelo Francu Horvatu Meštroviču in Bojanu Sekerešu zbrati v publikaciji, ki smo jo izdali ob jubilejni obletnici delovanja.

Tudi tukaj bi se radi zahvalili vsem, ki ste bili ali ste še zmeraj del zgodbe. Hvala, da nas podpirate, spodbujate mlade, pišete zgodbe, sklepate prijateljstva in beležite zmage.

In že jutri … gremo novim zmagam naproti!