Press "Enter" to skip to content

18. Srebrna žogica uspešno zaključena!

Naše tradicionalno mednarodno tekmovanje se je danes zaključilo s sklepnim dejanjem – podeljevanjem nagrad najboljšim posameznikom in dvojicam.

V dveh dneh je bilo odigranih približno 250 tekem med 100 igralci iz bližnjih evropskih držav. Med njimi so bili tudi naši tekmovalci, ki so zelo uspešno zastopali barve našega kluba. To so bili Pika Breznik, Mia Horvat, Naja Horvat, Jaka Horvat, Tija Horvat, Iris Jambrovič, Jakob Kuzma, Zala Nemeš, Sven Pahor, Črt Soldat, Iza Soldat, Melani Szőke, Marina Torma, Rok Torma, Kaja Utroša, Zara Varga, Evian Wolf, Samo Zupanič in Neža Žitek.

Tekmovali so v vseh starostnih kategorijah od 11 do 17 let ter si povsod priigrali kakšno odličje.

V starostni kategoriji do 11 let je med fanti na drugem mestu zaključil Samo Zupanič. Odigral je napet finale, ki pa se je žal končal v korist Aleksa Pirnovarja (BK BIT). Pri dekletih pa sta si bron nadeli Zara Varga in Iris Jambrovič.

Med posameznicami do 13 let je kraljevala Naja Horvat, ki je stopila na najvišjo stopničko tako med posameznicami kot tudi v igri dvojic. Do zmage sta prišli skupaj z Izo Soldat, ko sta v finalu premagali hrvaško navezo Bel/Bel. V fantovskih dvojicah pa je do bronaste kolajne prišel tudi Sven Pahor, ki je združil moči z Vidom Novakom (BK Medvedgrad 1998).

V starostni kategoriji do 15 let je edino kolajno za Lendavčane priigral Črt Soldat. V igri dvojic je skupaj z Danielom Čadom (Badminton Rychnov nad Knežnou, Češka) osvojil bron.

V starostni kategoriji do 17 let pa sta se visoko uvrstili sestri Horvat. Tija Horvat je najprej odigrala tekme v posamičnem delu, kjer se je prebila vse do finala. Tam je odigrala zelo napet dvoboj proti Ivi Koša (BK Ljubljana). Deklet sta odigrali tri nize, a tekma se je šele v zadnjih točkah prevesila na stran Košajeve. Tiji je tako pripadlo srebro.
V igri dvojic je Tija tekmovala skupaj z mlajšo sestro Najo Horvat. Do finala nista imeli večjega dela. V finalu pa sta se pomerili z Ivo Koša in Hano Oletič (obe BK Ljubljana), kjer sta v prvem nizu suvereno zmagali (21:13), v drugem pa si z rezultatom 21:19 zagotovili zmago na tekmovanju.

Vse rezultate najdete tukaj.

11 medalj je odličen izkupiček za naše mlade tekmovalce! Seveda pa veliko štejejo tudi pridobljene izkušnje in čas preživet v dobri družbi.

Zelo nas je veselilo, da smo na našem tekmovanju ponovno videli številne mlade tekmovalce, napete dvoboje in nasmehe zmagovalcev.

Vse to pa se seveda ne bi moglo zgoditi brez izjemne podpore in delavnosti ekipe BK Mladost, ki so jo sestavljali starši tekmovalcev, nekdanji tekmovalci in izkušeni starejši badmintonisti.

Se vidimo ponovno naslednje leto, na zadnji “najstniški” Srebrni žogici! 🙂