Press "Enter" to skip to content

13th MULTI ALARM Hungarian Junior International Championships 2023

Pretekli konec tedna se je v Pécsu na Madžarskem odvijalo mednarodno mladinsko tekmovanje 13th Multi Alarm Hungarian Junior International Championships 2023. Na njem je za slovensko mladinsko reprezentanco nastopala tudi predstavnica našega kluba, Nika Bedič.

Nika se je pomerila v vseh treh disciplinah. Med posameznicami se je pomerila s Poljakinjo Kingo Stokfisz, ki je bila boljša v dveh napetih nizih (21-18, 21-19). S Stokfiszevo se je Nika srečala tudi v igri dekliških dvojic. Nika in Chiara Rudolf (Avstrija) sta igrali proti poljski navezi Kinga Stokfisz/Julia Wojcik. Tudi ta tekma se je končala v dveh napetih nizih, ponovno v korist Poljske (21-17, 21-18).

Najboljši rezultat pa je Nika dosegla v igri mešanih dvojic, kjer je moči združila s kungoškim tekmovalcem, Markom Korošo. Nika in Mark sta najprej izločila španski par Lopez/Gonzalez (21-11, 21-16) in se uvrstila v osmino finala. Tam sta igrala proti še eni španski navezi, Garcia/Villanueva. Tekma je bila izredno napeta, končala se je šele po treh nizih. V prvem se je tehtnica nagnila na slovensko stran, Nika in Mark sta niz dobila z 28-26. V drugem nizu sta Španca odločno povedla in niz dobila z 21-10. V tretjem nizu sta Nika in Mark dala v višjo prestavo in z rezultatom 21-19 tekmo obrnila v svojo korist. Zmaga na tej tekmi je pomenila preboj med najboljših 8 parov na tekmovanju.
V boju za med najboljše štiri pare pa sta morala priznati premoč srbski navezi Vitman/Petrović, ki je bila na tekmi precej prepričljiva (21-4 in 21-17). Srba sta kasneje postala zmagovalca tekmovanja.

Čestitke Niki za super predstavo!