Press "Enter" to skip to content

11. Srebrna žogica: zmaga do 19 let v Slovenijo in Češko

S petkovo otvoritvijo se je pričela že 11. tradicionalna Srebrna žogica Lendave, na kateri je nastopilo nekaj manj kot 180 igralcev in igralk iz petih držav: Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Češke in Slovaške. Zbrane sta uvodoma nagovorila podžupan Stanislav Gjerkeš in predsednik kluba BK Mladost Bojan Sekereš, nato pa smo pričeli s posamičnimi dvoboji v kategoriji U13.

Sobotni del se je zaradi velikega števila tekem odvil v dveh dvoranah; v dvorani DOŠ I Lendava so se pomerili nastopajoči v kategoriji U15.

Domači s tremi kolajnami

Na turnirju je nastopila številčna domača zasedba, od katerih so se nekateri prebili na nedeljski zaključni del turnirja; tako je v polfinalu posamično v U11 zaigrala Nika Bedič, ki pa je izgubila proti Tekli Orosz z Madžarske obakrat na 13 in tako osvojila 3. mesto. Anel Hac Györköš je posamično izgubil v četrtfinalu proti Ivanu Gotesmanu s Hrvaške na 20 in 19. V dvojicah je nastopil skupaj prav z Gotesmanom, s katerim sta izgubila proti madžarski navezi Miklós Kis-Kasza, Kristóf Tóth na 19 in 10 ter tako pristala na 3. mestu.

Edina domača predstavnica v finalu je bila Maša Doler, ki je zaigrala skupaj z Elo Trstenjak; v polfinalu sta v treh nizih bili boljši od češke dvojice Tereze in Veronike Kubeckove, nato pa sta se v finalu pomerili s Tajo Cerkovnik (BK Medvode) in Aljo Novak (BK BIT), a sta žal izgubili v dveh nizih z 11:21, 12:21.

Trener Denis Pešehonov: “Pričakovali smo močno konkurenco glede na udeležence iz 5 držav, prišli so skoraj vsi najboljši, posebej v kategorijah U11, U13 in U15. Naši igralci so pokazali borbenost, letos so prvič nastopili tudi mladi igralci, ki trenirajo šele prvo sezono. Z izkupičkom treh kolajn smo zadovoljni, seveda pa bi lahko bolje, kar je spodbuda in motivacija za nadaljnje delo.”

nasi

U19: zmaga Roka Jerčinoviča in Veronike Kubeckove

Sicer pa je v najmlajši kategoriji U11 med dekleti slavila Petra Hart z Madžarske (Multi Alarm Se), pri fantih pa Mark Koroša (BK Kungota). V U13 je zmago pri dekletih slavila Marie Ružičkova (TJ Sokol) s Češke, pri fantih pa Kristóf Tóth z Madžarske (Debreceni Sportiskola). V kategoriji U19 je zmagal Rok Jerčinovič (BK Medvode).

V dvojicah sta v U13 zmagala Miklós Kis -Kasza in Kristóf Tóth z Madžarske, pri dekletih pa Klara Petruškova in Marie Ružičkova (TJ Sokol, Češka). V U15 sta slavila Jan Janšotik (Sokol Česke Budejovice) in Borna Vadlja (BK Međimurje).

V U15 sta pri dekletih najboljši bili Bernadett Kónya in Csenge Makó z Madžarske, pri fantih pa češko-hrvaška naveza Jan Janoštík in Borna Vadlja.

V U19 sta pri ženskah slavili Taja Cerkovnik (BK Medvode) in Alja Novak (BK BIT), pri moških Rok Jerčinovič (BK Medvode) in Tilen Zalar (BK BIT).

PageLines- P1070526.JPG PageLines- P1070547.JPG PageLines- P1070758.JPG PageLines- P1070756.JPG

Podrobnejši rezultati: http://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=28CBAFFC-83D9-4AD2-B0E9-CEDFAC05A322

Več tudi v fotogalerijah, oglejte si tudi fotke na naši FB strani.