Press "Enter" to skip to content

11. Donut Cup 2024

V Zgornji Kungoti se je včeraj odvijalo tradicionalno mednarodno tekmovanje Donut Cup. Tokrat so se tekmovalci enajstič zbrali v kungoških dvoranah, med njimi je bilo tudi 8 tekmovalcev iz našega kluba. To so bili Pika Breznik, Kaja Utroša, Iza Soldat, Neža Žitek, Naja Horvat, Sven Pahor, Črt Soldat in Evian Wolf.

V kategoriji do 13 let nas je med fanti zastopal Sven Pahor, ki je tekmovanje zaključil z dvema kolajnama. Med posamezniki se je prebil do polfinala, kjer je odigral dvoboj proti svojemu partnerju v fantovskih dvojicah, Janu Hotku (BK Pišece). Hotko je tokrat predstavljal preveliko oviro in Sven je tako osvojil bron.
Kot že rečeno, sta fanta v dvojicah združila moči. Z nekaj manjšimi težavami sta bila boljša od vseh nasprotnikov in skupaj stopila na najvišjo stopničko.

V tej starostni kategoriji nas je zastopalo tudi nekaj deklet. Najuspešnejša med njimi je bila Neža Žitek, ki je med posameznicami osvojila 3. mesto. Med 8 najboljših pa sta se uvrstili tudi Iza in Kaja.
V igri dvojic pa so dekleta domov odnesla dve kolajni. V polfinalu so se (žal) pomerile prav med seboj, tako je samo enemu paru uspelo v boj za zlato. Pika in Iza sta morali priznati premoč Kaje in Neže. Slednji sta se v finalu pomerili z mengeško navezo Bregar/Vrhovnik, ki je bila prepričljivejša z 21-8 in 21-12.

V starostni kategoriji do 15 let sta nas zastopala dva tekmovalca. Pri dekletih je to bila Naja Horvat, ki je na najvišjo stopničko stopila kar dvakrat. Med posameznicami je suvereno dobila vse tekme. Nekoliko več težav sta s Teodoro Milivojević imeli v igri dekliških dvojic, a kljub temu končali na zmagovalni strani.
Pri fantih je preboj iz skupinskega dela uspel Evianu, ki je tekmovanje končal med najboljših 8. Pot naprej mu je prekrižal kasneje drugouvrščen Bor Zaletel (BK Bit).


V igri dvojic sta Evian in Črt skupaj tekmovala v kategoriji do 17 let. Žal se nista uspela uvrstiti v glavni del tekmovanja.
Črt pa je tekmoval tudi med posamezniki do 17 let. Tam se je uspešno uvrstil v glavni del tekmovanja in ga zaključil med najboljših 8 tekmovalcev. Od njega je bil boljši Tim Bregar (BK Mengeš).

Domov so se tekmovalci vrnili prijetno utrujeni in z lepim številom kolajn.

Čestitke dobitnikom medalj in vsem skupaj za borbenost! 🙂