Press "Enter" to skip to content

1. dan 65. DP RS za posameznike in dvojice

Za nami je prvi dan članskega državnega prvenstva. Sabina Magyar si je v igri ženskih dvojic že zagotovila medaljo, do jutri bo le še treba počakati na barvo le-te.

Sabina in Kim Matovič (BK Konex) se bosta v polfinalu pomerili s Špelo Alič in Anjo Jordan (BK Olimpija in BK Ljubljana). Menimo, da imata Sabina in Kim dobre možnosti za vstop v finale. Jutri bomo pa stiskali pesti!

Razpored za jutrišnje tekme najdete tukaj.

Sabini žal ni uspel še en preboj v polfinala, s Simonom Skokom sta morala priznati premoč ljubljanski dvojici Jordan/Poboljšaj, ki je bila v obeh nizih boljša z 12-21.

Za vstop v polfinale se je boril tudi Nejc Šendlinger, in sicer v igri moških dvojic. Na žalost je bila v četrtfinalu premočna dvojica Bizjak/Kuprivec (BK Medvode). Slednja sta bila v obeh nizih boljša z 12-21.

Med posamezniki je Nejc tekmovanje zaključil med najboljših 16. Po preboju iz kvalifikacij je odigral tri nize proti Toniju Hotku. Nejc je prvi niz dobil z rezultatom 21-15, nato je v drugem popustil. Tretji niz pa je šel v njegovo korist, zmagal ga je z 22-20. V osmini finala se je nato pomeril še z Natanom Maksimovičem. Nejc je odlično začel dvoboj – prvi niz je šel v njegovo korist (21-14). V drugem je za las izgubil (17-21), v tretjem pa malce bolj popustil (13-21) in tako je zmaga šla Ljubljančanu.

Čestitke Nejcu za borbenost in dve lepi uvrstitvi! Jutri pa bomo stiskali pesti še za našo Sabino!

Gremo naši!